15. huhtikuuta 2015

Muutoskohteena lastenhuone: lähtötilanneTotuus lastenhuoneesta. Tai tunnustettakoon, ettei ihan koko totuutta. Huone oli jotenkuten siivottu juuri edellisenä iltana ja itse vielä järjestelin tavaroita ojennukseen. Huonetta asustaa kaksi tyttöä; eskarilainen ja ekaluokkalainen. Toinen tykkää legoista, minikuvien piirtämisestä, lukemisesta, ötököistä ja eläimistä ja on tarkka siitä, ettei mitään pientä ja tärkeää heitetä pois. Pieniä aarteitaan hän säilyttää milloin missäkin, tärkeimpiä tyynynsä alla. Kyllä. Pieniä kiviä, päiväkirjan avainta (saakohan sitä paljastaa?), tarroja, taskulamppua ym. Eilen törmäsin purkkiin, missä kuulemma majailee pieniä mustia toukkia. Alkoi kauhea mekkala, kun aioin kurkistaa purkkiin. Arvaatte varmaan, että käskin joutuin toimittamaan purkin pihalle. Toinen asukas on luova haaveilija, joka väkertää yhtenään omia askarteluitaan, rakentaa pahvilaatikoista taloja, kirjoittaa ja kuvittaa, piirtää muutenkin paljon, keksii omia näytelmiä ja lavastuksia, lukee kirjoja ja keräilee myöskin omia aarteita laatikot täyteen. Luovuuden tuotokset luonnollisesti tulee myöskin säilyttää. Tästä päästäänkin sujuvasti huoneen ongelmakohtiin tai muutoksen tarpeisiin.

1: Säilytystilan puute/epäkäytännöllisyys: Askartelutarvikkeet, lelut, legot, vihkot, kynät, salaisuuskirjat ja kaikki asiaankuuluva on kaikkialla. Lipasto pursuaa erinäisiä askartelutarvikkeita ja pikkuleluja. Tärkeimmät ihan omat jutut on kirjoituspöydän laatikoissa, nekin täynnä. Legoja, pelejä, isompia leluja ym. on tungettu vaatekaappeihin, tyylillä jokaiseen jotakin. Epämääräistä tavaraa ajelehtii myös sänkyjen alla.

2: Pöytätilaa on kahdelle liian vähän.

3: Huonekalut on sitä sun tätä, eriparia kaikkia.

4: Matto, päiväpeitot, kunnon työvalo, roskis puuttuvat. (Verho on pesun jäliltä jäänyt laittamatta)

5: Värimaailma on kaikenkirjava.

Näihin lähdetään siis vihdoin etsimään ratkaisuja. Suunnitelmissa seuraavaa:

- Kerrossänky. Näin huoneeseen saadaan lisää tilaa tarpeellisille säilytyskalusteille. Sijoittuu ovelta katsottuna huoneen oikeaan reunaan.

- Päiväpeittoihin on odottamassa kankaat valmiina, ompelukone siis laulamaan.

- Yksi kunnollinen kaapisto/laatikosto leluille ja askartelutarvikkeille. Näin saadaan myös yleisilmettä ja värimaailmaa siistittyä, kun tavarat ovat ovien takana silloin, kun niillä ei leikitä. (Ainakin oletettavasti ovat)

- Hankintalistalla myös: pidempi työpöytä/molemmille omat pöydät sekä laatikostot, purkkeja ja laatikoita pientavaralle ja lelujen lajitteluun, matto (en ole keksinyt, millainen), työvalo ja se roskis.

- Pinnatuolin kunnostaminen ja toisen tuolin hankkiminen/uudet työtuolit molemmille.


Projektilla ei ole aikataulua, sillä suurempia hankintoja rajoittaa luonnollisesti käytettävissä oleva massi. Saatte siis varmasti vielä tovin odotella varsinaista lopputulosta. Tuskin silti maltan olla näyttämättä välivaiheita urakasta. Tällä hetkellä huoneessa nimittäin nukutaan jo onnellisesti uudessa komeassa kerrossängyssä. Kiitos näppärän ukin, joka sen tytöille valmisti. Hyvä alku siis.

Kuulisin mielelläni, millaisia säilytysratkaisuja teidän lastenhuoneista löytyy?

4 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa niin samalle kuin meidän tyttöjen huoneen ongelmat! Esikoisen koulupöytänurkkauksesta en uskaltaisi kuvia edes julkaista... ;) Jotain isoa, yhtenäistä säilytyskalustetta kaipailen sinnekin, mutta mistäs sille se tila keksitään? Kerrossänky jo on, ja sekin kokoa 'pieni'. Ongelmanhan tekee se, että tyttöjen huone toimii myös ompeluhuoneena, ja koneet kangaskaappeineen kaikkineen valtaavat huoneesta kokonaisen seinän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että aika monen tämän ikäisen tytön pöydät ja laatikot pursuaa niitä tärkeitä juttuja, kimalletta ja hilpetööriä. Hirveän vaikea miettiä, mikä olisi se kaikkein eniten tavaraa vetävä kaluste, mutta samalla myös jotenkin esteettinen. Mulla on onneksi työhuone vielä erikseen, mutta sinnekin kaivataan säilytystilaa. Esim. juuri niille kankaille, joita on alkanut meillekin enemmän ilmestyä.

   Poista
 2. Vinkkejä näin ulkopuolisen silmin,(samat hankinnassa meillekin;)):
  Naulakko,siihen saa näppärästi laukut,reput,puoliksi pidetyt vaatteet.
  Seinähylly,meille haaveissa string pocket,johon saisi kivasti esille esim. Lego Friends juttuja.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota naulakkoa mietin kyllä kans, täytyisi vain keksiä vielä, mille seinälle se olisi järkevä sijottaa.

   Mä vähän kammoan seinähyllyjä tai oikeesti sitä pölyjen pyyhintää. :D Nuo tauluhyllyt on kuitenkin vastikään hankittu. Todennäköisesti tuleva säilytyskaluste on sen verran matala, että sen päälle saa joitakin legoasetelmia esille.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)