6. lokakuuta 2013

Portaat

Meillä on portaat! Ja mutaa portailla. Muutamien avustavien käsiparien voimin saimme kuin saimmekin tukevat portaat korvaamaan hengenvaaralliset (tai ainakin muutamia mustelmia aiheuttaneet) trukkilavaportaat. Takaterassilla on ylätasanne valmiina, mutta portaiden ja pation tekemisen päätimme jättää ensi kevääseen, jotta välttyisimme syksyn kosteuttamien puiden irvistelyltä keväällä, kun puu taas kuivaa kunnolla. Näin viisaammat neuvoivat.

Muutoin ulkona näyttää todellakin vielä keskeneräiseltä. Pylväätkin ovat kuin tikut noiden portaiden rinnalla. Niihin on tulossa "paksunnokset", kunhan sen aika koittaa. Parina päivänä on nyt onneksemme ollut lämpimämpää ja sateetonta, niin saimme maalattua lautoja smyygejä ja ikkunanpieliä varten. Pahimmissa vedelle alttiissa paikoissa on nyt smyygit jo paikallaan. Ensi viikolle toivotaan edelleen aurinkoa ja kuivaa, niin saadaan vielä ikkunanpieletkin laitettua. Kun vain osaisimme päättää, millaiset niistä tehdään. Hiukan mallailimme niitäkin jo eilettäin, mutta pitää vielä kartottaa muita vaihtoehtoja. Ja puuttuuhan tuolta jotain muutakin vielä, että ei tässä hommat lopu, ei. Työn tulos onneksi ruokkii tekijää ja antaa ehkä hiukkasen lisävirtaa, tai ainakin ahkeran olon.

5 kommenttia:

 1. Hyvät on portaat! Jääkö ne tuon värisiksi vai käsitelläänkö niitä vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan, että tuo ruskea tuosta ajan kanssa häviää ja muuttuu vaaleammaksi. Ei siis tässä vaiheessa käsitellä millään. Myöhemmin sitten väritön terassiöljy, mitä nuo terassit yleensäkin silloin tällöin vaatii.

   Poista
 2. Voi miks musta tuntuu että kaikki muut ehtii tekemään portaita ja ikkunanpieliä tuosta noin vain, siinä missä meillä aika valuu kuin hiekka sormien välistä! :0 nimim. edelleen vailla portaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm.. pikaiseen kirjoitettu vertaukseni hiukkasen ontuu, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitin. :D

   Poista
  2. Teillä sentään tuntuu valuvan sitä hiekkaa ja multaa ja niitä kiviä! Kukin tavallaan ja tilanteen mukaan.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)