14. lokakuuta 2013

Messinkipiiri
Kiersin perjantaina täkänän toivossa kaikki kylän kirpparit. Täkänän osalta tulokseton reissu, mutta kynttilänjalkavarastooni sain yhden pienen ja soman lisää. Eikä muuten ollut hinnalla pilattu, maksoi kokonaiset 50 senttiä. Siinä nuo seisovat ringissä kaikki kolme. Kaikki erilaisia, eri aikaan löydettyjä, mutta silti ovat hyvää pataa keskenään, suut messingillä.

Olen miettinyt viime aikoina makumieltymyksiä. Mistä ne tulevat ja mitkä asiat niihin vaikuttavat. Tyhjentävää vastausta ei liene olemassakaan. Huomaan selkeää muutosta itsessäni, mitä tulee makuasioihin. Iän tuomaa muutostako? Ennen (n. 15 vuotta sitten) en olisi paljoa noistakaan messinkijaloista piitannut. On meillä näitä ollut lapsuudenkodissakin, mummojalkoja, pah. Samoin inhosin, en oikeastaan voinut sietää, sinistä, missään muodossa, en vaatteissa, saati sitten kodin tekstiileissä. Nyt huomaan tykästyväni erityisesti sinivalkoisiin astioihin ja jopa tekstiileihin. Ja tänään päälläni nähtiin jopa sininen villapaita, onneksi tosin hyvin tummansininen. :) Uusimpana väritulokkaana on silmääni alkanut miellyttää vihreä, metsän vihreä, syvän samettisen vihreä. Olen ihmeissäni. Ehkä olen tulossa aikuiseksi, vaiko suoraan mummoutumassa. Täkänät, raanut ja messinginkiilto silmissä. Onko kukaan muu huomannut samaa "vanhenemisen" ilmiötä itsessään? Eikä nyt puhuta rypyistä, saati harmaista hiuksista.

4 kommenttia:

 1. Jossain määrin kyllä. Eri asioissa tosin, mutta olen tulkinnut sen vain siksi, että kun jotain juttuja on muutenkin nyt pinnalla, alkaa se miellyttää omaakin silmää. Kymmenen vuotta sitten olisin voinut vannoa, etten koskaan pue päälleni pillifarkkuja, ja missäs lahjemallissa sitä nyt kuljetaankaan kaiket päivät.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo silmä tottuu-asia varmasti pätee. Sama pillifarkkuvastaisuus mullakin oli aikoinaan ja nyt taas väitän, etten koskaan laita enää leveneviä lahkeita. Never say never. Mutta tykkäisköhän nykynuoret noista messingeistä, epäilen. :D

   Poista
 2. Messinkipiiri näyttää kivalta, vaikken ehkä omaan kotiini osaisi niitä asetella. ;) Makumieltymyksiä mullakin on monenlaisia, mutta huomaan usein päätyvän omassa sisustuksessa harmoniseen ehkä skandinaaviseen tyyliin. Hieman enemmän rohkeutta pitäisi joskus olla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen koti on tietysti omanlaisensa ja ihminen luo ympäristöstään sellaisen, missä itse viihtyy. Joillekin ei tosin tunnu olevan merkitystä, millaisessa ympäristössä sitä majaa pitää. Rohkeus tuo joskus kivaa mielenkiintoa sisustukseen.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)