19. lokakuuta 2013

Lehden luvun ongelmaAnders Pehrson: Bumling
kuva: Atelje Lyktan
Atle Tveit: Acorn
kuva: Northern Lighting
Frida Ottemo Fröberg & Marie-Louise Gustafsson: Plank
kuva:Northern Lighting
Aamu- ja iltahämärässä saa lehteä tihrustaa. Tykkään kyllä kovasti Isäni tekemästä kynttilähimmelistä ja se sopii nätisti pöydän päälle, mutta valoa se ei kovin paljon anna. Meillä olisi siis jälleen pakottava tarve uudelle valaisimelle.

Atelje Lyktanin Bumling-valaisimen alkuperäinen versio on vuodelta 1968. Parhainta olisi, jos aito vanhempi versio tuosta lampusta tulisi joskus kirpparilla vastaan. Sitä on muuten ollut aikoinaan kultaisena, että jos kimalletta kaipaa muuallekin kuin kynttilänjalkoihin. ;) Tällä hetkellä väreinä on valkoisen lisäksi punainen ja alumiini.

Atle Tveitin suunnittelema Acorn ihastutti Kööpenhaminan matkalla. Kiva yksityiskohta tuo tammipuinen kanta. Varjostin on muutoin mattavalkoiseksi maalattua alumiinia. Lamppu on muuten saanut innoituksensa "pohjoismaiden syksyisistä metsistä ja sieltä löytyvistä tammenterhoista" (Design verkokauppa).

Northern Lightingin Plank olisi totustusta poikkeava ja houkuttelisi kovasti juuri erilaisuutensa vuoksi. Valaisin on tehty puhtaasta raakapuusta, poppelista. Lautojen välissä on himmennettävä LED valonlähde. Lamppua voisi halutessaan käyttää myös seinä- tai lattiavalaisimena. Hahmottelimme jo, miten valaisimen saisi rakennettua itse. Taitaa vain ainakin tällä hetkellä jäädä tulevien aikojen projektiksi.

Näissäpä pohdittavaa vai olisiko vielä jokin tyyliin sopiva valaisin löytämättä? Eikä tämä muuten ole ainut tila vailla lamppua, jos ihan useita hyviä alkaa löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)