11. huhtikuuta 2013

Kennot ja puurakkautta.
Pukkila Shape Black ja Natura 6-kulmainen
kuva: Netrauta

Tarvinneeko tätä edes selittää. Kuvat kertovat olennaisen. Ylin kuva hyppäsi suorastaan silmille jostain lehdestä, jota selailin siinä laattoja miettiessäni. Ei se tuo tapetti ollut, mikä huomioni herätti, vaan nuo kennot lattiassa. Ajattelin kuitenkin samantien, että eihän me nyt mustaa laattaa voida laittaa, kun se kalkki....Kuva jäi kuitenkin leijumaan verkkokalvoilleni ja illalla näytin kuvaa siipalleni.
- Eiks oo hieno, mut musta?
- Joo, pistä tilaukseen.
- Ai oikeesti?
- Joo, joo.
Hiljaa mielessäni huusin JESsiä! Rauhoittelin itseäni, ettei se kalkki varmaan siellä pienessä vessassa niin pääse kukkimaan, kun ei siellä samalla tavalla läärätä, kun kylppärissä. Saumat tietenkin valkoisiksi tai lähes valkoisiksi. Se valinta oli siinä. Näin helppoja saisi olla kaikki valinnat.

Googlasin heti, mistä laattaa saisi. Vastaavaa laattaa löytyi Pukkilalta kahdenlaista, muita en sitten löytänytkään. Pukkilan uutuus Shape-laatta on himmeälasitteinen mosaiikki ja Natura-sarjan laatta taasen lasittamaton klinkkeri. Naturan musta väri on luonnossa oikeastaan hiilen harmaa. Shape tuntuikin heti miellyttävämmälle sen selkeän mustan värin ja liukkaamman (lue: helposti pyyhittävän) pinnan vuoksi. Pukkilan myymälästä ja varastosta laatta oli valitettavasti loppu ja seuraava erä tulisi vasta kesäkuun alussa. Kysyimme laattaa vielä rautakaupasta ja heillä olikin sitä vielä muutama neliö varastossa. Rupesimme seuraavana aamuna tekemään tilausta, niin erä oli ehditty myydä välistä. Jollakin muulla oli ilmeisesti vielä isompi kiire kuin meillä. Lupasivat rautakaupasta laatan toukokuun puolivälissä. Odotellaan sitten, muuksikaan kun en tätä halua muuttaa.

Samoilla lehtien selailuilla löytyi toinenkin inspiroiva kuva, jossa oli käytetty seinässä lainepaneelia. Olimme jo aiemmin päättäneet tehdä kylppärin ja wc:n katot sormipaneelista, mutta koska olimme kaivanneet vessaan vielä jotain pehmentävää juttua, päätimme päällystää myös yhden seinän (allaskalustetta vastakkaisen seinän) sormipaneelilla. Kuvan aikaisemmista wc-suunnitelmista löydät täältä. Täytyisi pian ruveta tekemään vielä viimeiset viilaukset kalustesuunnitelmiinkin. Ovien väri ja allas on edelleen valitsematta.

Sopiva wc-istuinpaketti löytyi K-Raudasta. Istuinosa on Villeroy & Bochin Omnia Architectura. Teline koteloidaan erikseen, ei siis seinän sisään, ja kotelo päällystetään kiiltävän valkoisella 30 x 60 laatalla. Laatat tilattiin Laattapisteeltä samaan syssyyn muiden laattojen kanssa.

Selittämiseksihän tämä kuitenkin meni. En näköjään osaa mitään asiaa lyhyesti kertoa. Täytyy harjoitella, pääsisi vähemmällä näpyttelyllä. Tulisikohan postauksiakin tehtyä enemmän, kun ei niin kauan aina jaarittelisi. Tiedä en. Kokeilen ensi kerralla. 

5 kommenttia:

 1. Huippuvalintoja! Kyllä noita kennoja kannattaa odottaa. :)

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä...jos joku oikein kovasti kolahtaa, niin siitä kannattaa pitää kiinni. Jostain muusta, millä ei oo niin väliä, voi sitten joustaakin.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Nyt vasta kuvasta hoksasin miltä sormipaneeli tulee näyttämään.. Tuleeko wc:n kalusteiden ovet edelleen myös puunväriset vaiko onko suunnitelmat muuttuneet? Lattialaatta on kyllä oiva valinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä tietty heti ajattelin, että mitä mummolaa me taas tehdään, mutta kyllä siitä kuule tulee hieno! Ovet on vielä valitsematta. Voipi olla, että käännytään valkoisen puoleen, ettei tule liikaa puuta. Ei se se tammi ainakaan enää käy. Muutoskannalle kun ryhtyy, niin näköjään kaikki muuttuu. Toivottavasti se nuppi vaan värin puolesta käy valkoiseenkin oveen.

   Poista
  2. Varmasti tulee hieno! Mie oon kans kyllä valkosten ovien kannalla.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)