15. huhtikuuta 2013

IrvistysAurinko paistoi nätisti. Silmien siristys ja rypyt syvenivät, kun tämän ei niin nätin näyn kohtasi rakentajani.  Tarkempi talon kiertely osoitti, että tämä ei ole edes pahin kohta. Etelän puoleinen seinä on selkeästi ottanut itseensä kovista, pitkäkestoisista pakkasista ja siksi niin kuivasta talvesta. Pistää kyllä itseäkin irvistyttämään. Paneeli on joissakin kohdin hilkulla, ettei ole pompannut kokonaan pontistaan ja seinällä paikoitellen näkyy musta levy alta, jos oikein tarkasti katsoo (kts. alempi kuva).

Meni päivä tuskaillessa ja pähkäillessä, toinen selvitellessä. Mielessä pyöri vaikka mitä kauhukuvia. Entä jos ulkoverhous täytyy kokonaan purkaa ja kukas sen sitten tekee. Mikä vaiva tuohon on nähty ja talkoomiehetkin vielä olivat niin ahkeria. Kaikki tämä hukkaanko? Soitto tavarantoimittajalle selvitti asiaa sen verran, että paneeli saa elää 5 %:a, joka näin leveässä paneelissa tarkoittaa lähes 1 cm:ä. Käytännössä paneelien väliin tuleva rako saa elää sen sentin ja nämä saattaisivat olla siis vielä sen puitteissa ja paneeli saattaisi palautua kosteampien kelien koittaessa alkuperäiseen kokoonsa ja muotoonsa. Epäilemään pistää. Asiaa tutkitaan vielä höyläämön toimesta. Peukut pystyssä ja kosteamman ilman toivossa (sen suhteen näyttää jo lupaavalle). *huokaus*


P.s. Katos, tää on nyt lyhyempi tarina. :)


3 kommenttia:

 1. Samaa on tuskailtu täälläkin. Viime kesänä huolella maalattu ulkoverhous irvistelee sieltä täältä niin, että pontti, josta tietysti myös maali puuttuu, näkyy välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo on kertaalleen maalattu ennen seinälle lyöntiä, niin ei raot sillai erotu, mutta irvistäähän se silti.

   Poista
  2. Meillä siinä ei ole ennen seinälle napsimista ollut muuta kuin pohjamaali. Laittaa miettimään, pitäiskö seuraavaan taloon (jaa mihin?) tehdä tuo yksi maalauskerta irtona.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)