15. tammikuuta 2013

Onnea ja epäonnea

Olohuoneeseemme (tai siihen isoon tilaan, missä olohuone tulee olemaan) kasvoi viime viikolla takka. Takkaleivinuuni on Uuniseppien Riekko ja olen edelleenkin erittäin tyytyväinen valintaamme! Asennuksen jäljestä ei sitten voikaan sanoa samaa...mutta eipä siitä sen enempää, asian käsittely kun on vielä kesken.  Mutta erityisesti mieltä lämmittää nähdä tuo ensimmäinen sisustuksellinen kapistus totena, eikä vain haaveissa. Tottamaar se tuo lisää uskoa siihen, että joskus se tämäkin projekti valmistuu ja pääsemme nauttimaan tulen ritinästä omassa kodissa.

Sitten siihen epäonneen. En ole koskaan uskonut, että veikkaamalla voisi voittaa ja se tuli jälleen todistetuksi tuon aiemmin arvalla heitetyn maalivalinnan kanssa. Useamman kerran olen sitä takan taustaseinää jo käynyt silmäilemässä ja aina se vain näyttää samalta; vaaleanpunaiselta. Missä on se harmaa? Ensimmäinen kuva kertoo sen, miltä seinä yleensä näyttää. Toisessa kuvassa väri on luonnonvalossa kuvattu ja näyttää jopa vähän harmaalta. Mutta ei, ei se sitä ole. Kai se beige on tai vaaleanpunaisen harmaa. Sama se, uusiksi menee. Kyllä tässä luotto omiin valintoihin hiukan horjuu, kun saa alkaa taas värikarttoja selaamaan.

Ilmanvaihtoputkien vääntäjä se ahkerasti on useana iltana yhä ylös yrittänyt ja kai siellä alkaa homma olla jo kivalla tolalla, kun kattoon on muutama putken pätkä ilmestynyt. Vääntäjän lauleskelua säestää sirkkeli ja tahtia takoo väliin naulapyssy (ja tytöt huutaa kuorossa: "Iskä, älä ammu enää!"). Väliseinärungot nousevat nokkelasti pitkille säärilleen, jotta on sähköjäniksen hyvä parin päivän päästä tulla runkojen väliin johtojensa kanssa loikkimaan. Tämä se on ilmeisen kiva vaihe tässä rakentamisessa, kun alkaa taas enemmän näkyvää jälkeä syntyä ja pääsee kohta ihan oikeesti valitsemaan lopullisia pintamateriaaleja. Josko siitä taas sais virtasta tähänkin tallaajaan. Näinä pitkinä talvipäivinä kun tahtoo toisinaan tätä rakentajan rouvaa hiukan pitkästyttää, eikä ihan joka aamu silmiä auki repiessä tunnu siltä, että "mitähän kivaa tänään tapahtuu?". Pitäskin kaivaa jostain enemmän tuota asennetta peliin. Oisko kellään hyviä vinkkejä kaivantoihin?

2 kommenttia:

  1. Kyllä se näyttää tuo uuni sitten hyvältä.oikean ratkaisun teitte ja siitä sitä on pitkäksi aikaa iloa ja lämpöä ja kyllä ne oikeat värisävytkin vielä löytyvät(LR.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytynee taas hakea pikkupurkkeja maalia rautakaupasta, nekin testaukset vaan kustantaa yllättävän paljon, niin jospa osuis ens kerralla kohdalleen.

      Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)