20. helmikuuta 2013

Parkettipapatus
Tässä näitä nyt tulee. Saimme haalittua muutamia parkettinäytteitä vertailtavaksi. Olin pitkään kuvitellut mielessäni lämpimän sävyistä harjattua tammiparkettilattiaa. Mutta kuinka ollakaan, niitä aikamme katseltuamme lähes vahingossa tartuimme vertailun vuoksi vähän vaaleampaan palaseen, joka alkoikin miellyttää enemmän silmää. Onko se sitten sitä, että tammi tuntuu olevan niin kovin suosittua nykyään ja sitä näkee paljon vai sitä, että molemmat pidämme aidon puun väristä (aitoahan tammikin on, mutta siis...no, kyllä te tiedätte!) Tai ehkä se on vain niin suomalaista, männyn, koivun ja kuusen tuttuutta. Parkettivaihtoehtomme eivät kuitenkaan ole mitään näistä edellä mainituista puulajeista. Mitä nyt yksi männynpalikka siellä joukossa kummittelee. Jos ei muuta virkaa sille keksitä, niin ainakin se on osoittamassa sitä tavoiteltua väriä.

1. Karelia: Saarni Natur 2-sauva, leveys 188
2. Karelia: Saarni Select Kartano, leveys: 138
3. Parla: Saarni Chateau 1-sauva, leveys 205
4. Parla: Saarni Select 1-sauva, leveys 137
5. Parla: Massiivipuulattia Mänty 3X Puuvalmis, leveys 137 (valkoiseksi maalattuna?)

Mihinkään päätökseen emme ole vielä päässeet. Palikat eivät siis ole missään paremmuusjärjestyksessä. Urhoni mielestä nuo kaikki ovat ihan samanvärisiä. Minä en välttämättä allekirjoita väitettä. Vaikka todellisuudessa voivat tosin ollakin, kun palanenhan on aina vain osa kokonaisuutta. Sävyeroja lopullisessa parketissa luonnollisesti on aina.

Mittee työ sanotte? Sovitaanko, että jokainen, joka tämän nyt lukee, antaa edes jonkin mielipiteensä (vaikka sen en tiiä-mielipiteen). Sitä en kyllä lupaa, että mielipiteillänne olisi merkitystä lopulliseen valintaan. :) Muutenkin olisi mukava tietää, ketä kaikkia siellä ruudun toisella puolella onkaan.

7 kommenttia:

 1. No ruudun toiselle puolelle ne kaikki näyttää kyllä samalta niin kuin urhosikin mielestä! :D Paitsi massiivimänty erottuu toisista tuolla oksalla.

  Kyllä oliskin tosiaan hauska tietää, ketkä kaikki omaakin blogia lukee, mutta mahdotontahan sitä on selvittää. Ken blogileikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön tai kesken jättäköön, näin olen itseäni psyykannyt. ;)

  VastaaPoista
 2. Minua miellyttää 2.vaihtoehto, mutta miltä se livenä näyttää, sitä vain voi kuvitella.Iskä meinas,että se on kuitenkin tummenmpaa kuin koivu.(äitee)

  VastaaPoista
 3. Multa ääni neloselle tai ykköselle, jos parkettiin päädytte! Meidän ruutu näyttää ne parhaimman näköisinä. :)

  Puulattia onkin sitten jo ihan eri juttu. Siinä en valitsisi mäntyä sen pehmeyden takia, vaan mieluummin vaikka koivua.

  Pauliina

  VastaaPoista
 4. Mun silmään 1 tai 2 näyttäisi parhaimmalle, itse kallistuisin enemmän 2:een sen vaaleuden vuoksi! :)

  VastaaPoista
 5. Tiina: Kieltämättä tuossa kuvassa näyttää aikalailla samalle kaikki. Värit näyttävät ainakin minun näytölläni lähes todellisille. Valaistus näyttää vaikuttavan aika paljon puun keltaisuuteen. Sulla tuntuu olevan aktiivisia seuraajia ja kommentoijia, niin ei tarvitse epäillä, etteikö blogiasi luettaisi. :)

  Äitee: Totta on, että saarnissa on enemmän sävyeroja kuin koivussa (juuri tuo 2. on lähinnä koivun sävyä) ja puun syyt näkyvät selkeämmin, leimuavat, niinkuin joku valmistaja sanoo. Kirjavuudessakin eroja, riippuen, minkä laadun ottaa.

  Pauliina: Kiva, kun olet löytänyt tänne. :) Mänty karsiutuu juuri pehmeyden takia. Ja tuo vaatisi asentaessa liikuntasauman, koska yhtenäinen tila on niin leveä. Saumalle ei oikein ole sopivaa kohtaa. Silti maalattu lautalattia on vaan niin hieno...haittaisko se nyt, jos elämän kolhut näkyy? ;)

  Systeri: 2. on kyllä vaalein näistä paloista. Varmasti tässäkin laadussa isolla pinnalla tummempaa seassa. Liekö myös keltaisin?

  Lisää malleja saatu, ettei vain liian helpoksi kävisi. Tosin tarjouksien perusteella voi ainakin yhden karsia jo kokonaan pois.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa lukea tätä blogia Anna.Valitsisin itse noista parketeista vähiten oksasimman. Isolla pinta-alalla oksankohdat voi alkaa harmittaa. T elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että jaksat seurailla jorinoitani. Samaa olen itsekin oksien suhteen ajatellut.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)