24. helmikuuta 2013

Palikkapeliä osa 2.
Saimme pari mallipalaa vielä lisää ja en voi kuin ihmetellä, että nämä tosiaan ovat samaa puulajia. Sen verran olen myyntipuheista oppinut, että saarnen sydänpuu on tummaa ja pintapuu voi olla hyvinkin vaaleaa. Tämä selittänee osittain värieroja. Olisi kuitenkin jännä tietää, mistä päin maailmaa nämä valmistajat hankkivat puunsa ja selittääkö myös puun alkuperä niiden väriä.

Uudet palat tulivat Timberwise:lta. Karelian mallipalat ovat samat kuin edellisessä postauksessa. Itse en suuresti syttynyt näihin tummempiin palasiin, mutta hyvä on näitäkin ottaa vertailuun mukaan vahvistamaan päätöstä. Tuossa Timberwisen Saarni Olive-parketissa on paljon mukana mainitsemaani sydänpuuta. Suurempaa pintaa näet esimerkiksi Talo KeKo-blogista. Meillä on toiveissa mahdollisimman tasavärinen lattia, puun "liekehdintä" ei sen sijaan haittaa.

Alimmassa kuvassa on nähtävissä eri lakkaukset. Taempi pala on mattalakattu ja etualalla olevassa on normaali lakkaus. Tässä kallistumme mattalakatun puoleen. Tykkään sen samettimaisesta pinnasta, enkä tahdo, että heti pienetkin pölyhiukkaset näkyvät lattialta, naarmuista puhumattakaan.

Tämä aiheesta tällä kertaa. Ja lupaan, että ensi kerralla tulee jotain muuta näiden puupalikoiden sijaan, vaikka edelleen odottelemme lisää mallipaloja. Talollakin on tapahtunut. Ehkä kurkkausta sinne siis. Siellä on jopa listoitettu, eikös se yleensä viittaa siihen, että alkaa olla loppusuoralla. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)