4. joulukuuta 2012

Rieskaset



Jäikö muussia ruualta tähteeksi? Nämä rieskaset syntyvät käden käänteessä jämämuussista ja ovat taatusti lastenkin herkkua. Meillä nämä ovat melkeinpä jo vakioleipäset iltapalalla, jos ruualla on ollut muussia. Sitä jää nimittäin lähes aina se muutama desi ylimääräistä.

Ohje on siitä kiva, että aineet vain sotketaan keskenään, eikä siihen siis mene aikaa kuin parin lusikan pyöräytyksen verran. Itse sovellan aika vapaasti alla olevaa ohjetta. Käytän yleensä maitoa ja lorautan sitä sopivasti muussin sekaan niin, että siitä tulee notkeaa, muttei kuitenkaan velliä. Kaurahiutaleet voi halutessaan jättää pois ja korvata vehnä-, ohra- tai gluteenittomilla jauhoilla. Jauhoja laitetaan tällöin yhteensä n. 2,5 dl. Tilalle sopivat varmasti myös muutkin hiutaleet. Ohje on aika pieni, sillä idea on, että rieskat syödään samantien eli heti, kun kitusiin kärsii laittaa. Silloin ne ovat parhaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)