14. joulukuuta 2012

Lattiasta piippuun
Vihdoinkin kerkesin kameran kera pyörähtää raksalla napsimassa päivityksiä. Talomme on tällä hetkellä kuin mikäkin pujottelurata. Keppiä ja putkea sojottaa sieltä täältä ja onpa sinne kasvanut yksi tolppakin. Lattia on kertaalleen hiottu, mutta kunnon imurointi paljasti pettymyksen. Hionta ei ollutkaan riittävä. Se on haettava paremmat välineet lainaan ja tehtävä homma toisen kerran. Kyllä siitä sitten hyvä tuleekin, kun ihan kahteen kertaan tehdään.

Keskimmäinen kuva on teknisestä tilasta/varasto(i)sta. Siinä olisikin seuraava urakka edessä: saada tekninen tila siihen pisteeseen, että heti joulun pyhien jälkeen pystyy maalämpöpumpun sinne asentamaan. Käy nimittäin kohtuullisen kalliiksi sähkölämmittimillä mökin lämmittäminen. Tila jaetaan puoliksi väliseinällä, katko näkyykin jo lattiassa. Myöskin paraatipuolen ja teknisen tilan välinen seinä laitetaan tässä vaiheessa umpeen.

Piippu asennettiin maanantaina. Asennus onnistui ilmeisesti hyvin, sillä piippu pojottaa juuri siinä, mihin sen pitikin asettua. Fiksu rakentaja teki myös samantien piipun pellitykset katolle, ettei tarvitse syräntalvella siellä enää sitten lumen keskellä täristä. Tytöt tarkistivat, että mahtuisiko se julgubbe tulemaan piipusta tupaan. Ei kyllä mahdu, mutta tontut kuulemma mahtuvat, kun nehän on niin pieniä, ettei niitä edes koskaan nää.

3 kommenttia:

 1. Tuo lattian tasoittaminen onkin ihan oma urakkansa.. meillä sitä tehtiin kauan ja hartaasti vaikka ammattiukot kävivät valun liippaamassa. Paljon siitä löytyi tasoiteltavaa, ja toisaalta pitikin olla tarkkana, kun valun päälle tuli vinyylimatto. Mutta kannatti hioa, ei ole maton alta löytynyt yhtäkään kuhmuraa! ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä hiottiin pari kertaa ja imuroitiin sitten kolmella eri imurilla. Kammottavaa se hiontapöly, imurit menee het tukkoon siitä...vieläkin ahistaa raksalla, kun joka paikasta tarttuu harmaata pölyä. Mitenköhän monesti siellä pitää sitten vielä lopulta siivota, ennen kun uskaltaa muuttaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en osaa sanoa, mutta meillä kahden hengen palkattu ammattisiivoojakaksikko vietti raksalla muuttoa edeltävänä iltana 6 tuntia ja siivosivat siis muuttovalmiiksi kaiken lattiasta kattoon. Sen jälkeen, kun muutettiin, ei isommin sitä raksapölyäkään enää ole mistään löytynyt, toki sitä siivousta ennen piti moneen kertaan pyyhkiä seiniä ennen maalaamista jne.. kauan sitä löytyy ja varmasti joka kolosta. :)

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)