19. maaliskuuta 2018

KEITTIÖSSÄ








Vihdoinkin täällä taas. Maaliskuuta on eletty yli puolen välin ja viime kertaiset flunssatkin on selätetty jo parisen viikkoa sitten. Talviloma oli ja meni ja pian ollaankin jo pääsiäisessä. Mihin vauhtijunaan tässä joutuikaan? Ei kyllä haittaa, vaikka seuraavatkin viikot menisivät yhtä nopeasti, sillä odotan jo kovasti sitä, että oikeasti päästäisiin täälläkin nauttimaan kevään tulosta ainaisten lumisateiden sijaan.

Pitkästä aikaa myös kuvia meidän keittiöstä. Tein eräänä päivänä kunnon karsimisen ja perusteellisemman puhdistuksen keittiössä ja samalla tuli hyvä tilaisuus napata pari seesteisempää keittiökuvaa. Näistä kuvista on tosin palattu jo lähes entiseen runsaampaan malliin, sillä tällainen kliinisyys ei vain lapsiperheessä onnistu, vaikka kuinka tahtoisin. Jonkin verran tosin helpottaa, kun tasoilla ei ole valmiiksi niin paljon esillä tavaroita. Arjen perus siistiminen hoituu nopeammin, eikä tasot ole saman tien ihan täynnä, kun vähän kokkailee.

Näitä kuvia ottaessani kokeilin myös ensimmäistä kertaa ottaa osan kuvista RAW-tiedostoina ja täytyy myöntää, että ihan en vielä päässyt jyvälle, miten kuvat pitäisi käsitellä, että ne näyttäisivät vielä täällä blogissa paremmilta kuin JPG-kuvat (kuvat 2. ja 3. ovat alkujaan jpg-kuvia ja muut raw-kuvia). Omalla koneellani kuvat olivat mielestäni jo parempia käsittelyn jäljiltä, mutta jotain ihmeellistä kuville tapahtui, kun muutin ne bloggeriin sopiviksi. Missä muodossa te muut kuvausta harrastavat otatte kuvanne ja mitä kautta siirrätte bloggeriin? Mielelläni kuulisin vinkkejä tähän ongelmaan teiltä, jotka olette näiden kuvien kanssa enemmän pelanneet.


4 kommenttia:

  1. Ihanan valoisa keittiö! Välillä on kiva nautiskella ihan puhtaasta keittiöstä, vaikka se ei pitkään sellaisena pysyisikään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään kyllä pitää keittiön suht siistinä aina, niin ei ole sitten niin iso urakka edes putsata.

      Poista
  2. Kupeista tulee vähän Peter Winquist mieleen (suunnitellut Pentikin sarjat riekko ja halla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riekko ja halla sarjat ovat kyllä kauniita. Nämä kupit taitaa olla jonkun harrastelijan tekemät, kaikki hieman eri kokoa.

      Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)