13. lokakuuta 2016

Karpalogranola







Kun sisustuksellisella rintamalla on hiljaista, keskitytään muihin juttuihin. Sain tässä jokunen aika sitten kommenttiboksiin toiveen julkaista mysliohjeeni, joten tässä se nyt tulee. Herkkua syysiltoihin ja ehkä jo ripaus j****tunnelmaa makujen muodossa.


KARPALOGRANOLA

1 dl rypsiöljyä (tai oliivi-/kookosöljyä)
1 dl hunajaa
10 dl kaurahiutaleita
3-4 dl pähkinöitä ja siemeniä (minulla cashew, auringonkukan- ja kurpitsansiemen)
ripaus suolaa

paahtamisen jälkeen:

1,5 dl kuivattuja karpaloita (tai omenaa/mansikkaa/kuivahedelmiä, mitä ikinä tahdotkin)
1 tl kanelia
4 dl riisimuroja



Rouhi pähkinät (ja halutessasi myös karpalot) pienemmiksi veitsellä. Lämmitä kattilassa rypsiöljyä ja hunajaa sen verran, että hunaja liukenee öljyn sekaan. Älä keitä. Sammuta liesi ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet sekä ripaus suolaa. Sekoittele hyvin ja levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele ainakin kerran paahtamisen aikana, siinä puolen välin jälkeen. Jäähdytä. Lisää jäähtyneen granolan joukkoon loput aineet. Säilytä ilmatiiviissä purkissa. Jos epäilet, että granola säilyy pitkään syömättä, säilytä purkki viileähkössä ja pimeässä. 

Tää on siitä kiva ohje, että määrät ei oo niin justiinsa ja vaihtelua saa helposti pikkasen muuttamalla ainesosia. Meikäläisen vakio iltapala luonnonjogurtin kanssa nautittuna. Taatusti hyvää ja vatsakin kiittää. 

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Pitääpä tekaista pikimmiten.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Varman pitäisi kokeilla, kun kaikki kaupan myslit ja muromyslit ovat tuottaneet pettymyksen. Täydellinen kaveri maustamattomalle jugurtille on löytymättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä ja tällähän saat tehtyä just niistä mauista sekoituksen, mistä ite tykkäät. Hunajan määrällä pystyy vielä makeuttakin säätämään oman mielen mukaan.

      Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)