27. toukokuuta 2016

Raparperipiirakkaa







Raparperi, yksi kesän suosikkiherkku; piirakkana, kakkuna, hillona lettujen päällä... Jokohan tänä kesänä saisi omalle pihallekin istutettua tuota kesän herkkua. Tällä kertaa rapsuhimon pelasti lähimarketti. Mahtavaa, että kaupan tuoreosastolta löytyy tällaisia kausituotteita lähituottajilta. 

Nautimme tänään raparperipiirakkaa brunssin merkeissä muutamien naapuruston naisten ja lasten kesken. Brunssiperinne kehkeytyi aika pian meidän muutettua alueelle ja mikäs sen mukavampaa aloittaa tavallista arkipäivää, kuin yhdessä kahvitellen. Tein piirakan erikoisversiona munattomana, maidottomana ja gluteenittomana. Kuulostaa heti mauttomalle, mutta yllätyin itsekin, miten hyvää piirakka oli, pehmoista ja kosteaa. Brunssin jäljiltä ei jäänyt kuin tämä pieni pala. Sopivasti kahvin kylkeen yhdelle yksinään päiväkahvia nauttivalle kotiäidille. 


RAPARPERIPIIRAKKA
(munaton, maidoton, gluteeniton)

Taikina n.27 cm irtopohjavuokaan:
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
0,5 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vanilliinisokeria
1 dl kaurajauhoja
2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (varmista maidottomuus)
2,25 dl vettä (tai mehua)

Päälle:
4 dl rapaperinpaloja
n. 3 rkl intiaanisokeria

Lopuksi:
1 rkl sokeria


1. Pilko raparperi paloiksi ja lisää joukkoon intiaanisokeri.
2. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, älä vaivaa.
3. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat maidottomalla margariinilla.
4. Levitä taikina vuokaan.
5. Lisää päälle raparperit.
6. Paista 200 asteessa  n. 20 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään. Älä hämäänny piirakan vaaleudesta, vaan tarkista kypsyys tikulla.
7. Ripottele pintaan heti uunista oton jälkeen sokeria.

Superhelppoa!


2 kommenttia:

  1. Tota vois kokeilla ja vois kokeilla muuntaa myös gluteenittomaks.
    Osallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
    Hyvää sunnuntai päivää sulle.

    VastaaPoista
  2. Ohje on myös gluteeniton. :) Käytin Semperin vaaleaa jauhoseosta sekä Myllärin gluteenitommia kaurajauhoja. Tietysti jos kaura ei käy, niin onnistuu varmasti pelkästään myös vaaleista jauhoista.

    VastaaPoista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)