24. syyskuuta 2015

Aina on hyvä syy tehdä kakkua





Tulevana viikonloppuna kakun leivontaan syitä on tuplasti. Täällä juhlitaan nuorimmaisen vauvavuoden päättymistä (*snif) ja vähän isännänkin vanhenemista. Alkuviikosta jo harjoiteltiin tällä mehevällä puolukkaisella kakulla. Kakku on sen verran maittava, että viimeisen vuoden aikana siitä on tullut tehtyä jo useampia versioita. Siirappisen makea ja sopivasti tahmea pohja, päällä paksulti kermaista rahkaa ja raikkaita lisukkeita, täydellinen kombo minun makuuni. Alkuperäinen ohje on K-ruoka.fi-sivuston reseptiarkistosta, mutta laitetaan vinkkien kera se vielä tähän teillekin. Kuolatkaa ja testatkaa. ;)


HELPPO MARJAKAKKU
munaton (+gluteeniton)

pohja:
100 g  voita
3 dl  vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl  sokeria
1 tl  soodaa
1 tl  vaniljasokeria
1 1/2 dl  maustamatonta jogurttia tai piimää
1 dl siirappia

kuorrutus:
2 dl  vispikermaa
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa, sitruuna tai päärynä-kinuski     

pinnalle:
kauden marjoja tai hedelmiä

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.

2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jogurtti tai piimä, siirappi ja rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla tai kaapimella juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Levitä kuorrutus ilmavasti kakun päälle. (Jätä reunat ilman kuorrutusta.) Koristele kakku runsaalla määrällä tuoreita marjoja tai hedelmiä. Anna maustua noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkkejä kuorrutteeseen ja koristeluun:
Tässä kuvissa näkyvässä versiossa on kuorrutteena vispikerma+maustamaton rahka+n.1dl puolukkasurvosta siivilöitynä (sokeria maun mukaan) ja päällä daim-suklaata, puolukkaa sekä koristehelmiä. Makean ja kirpeän yhdistelmä toimii täydellisesti.
Olen myös käyttänyt koristeina dominokeksejä isoina muruina+viinirypäleitä+valkosuklaata/maitosuklaata (kuva täällä).
Suosittelen siis ehdottomasti jotain raikastavaa tekijää koristeisiin ja niissä ei sitten pihistellä, kunnon keko on paras!

Viikonlopuksi testaan taas jotain uutta. Saas nähdä tuleeko siitä myös yksi kakku ikisuosikkien joukkoon.


4 kommenttia:

  1. Sen verran tiuhaan laittoi kuvat nieleksimään, että tämä menee testiin! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti tykkäät. Mä ainaki oon jääny koukkuun. :)

      Poista
  2. Sinulla on kiva ja elämänmakuinen blogi. :) Löysin tänne vähän aikaa sitten Savon blogien Facebook-sivulta. Heitinpä sinullekin pienen haasteen blogissani. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina! Koitanpa tarttua haasteeseen mitä pikimmin.

      Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)