4. helmikuuta 2013

Kyökki

Muutama kuva, joita olen käyttänyt suunnittelun pohjana:

kuva: Nixi-kaluste Miranda
kuva: Valkoinen Harmaja


Mennäänpä suunnitelmissa kyökin puolelle. Keittiö ei ole meille ollut kovinkaan suuri päänvaiva. Aika helposti löytyi päälinjat, miltä pohjilta lähdimme suunnittelemaan. Kalustesuunnitelma on ollut pakko tehdä jo hyvissä ajoin esim. sähkötöiden vuoksi. Niinpä meidän keittiö on hahmottunut jo viime kesänä, eikä siihen sen jälkeen ole muutoksia enää tullut. Lopullisia materiaalivalintoja emme kuitenkaan ole vielä tehneet, vaan olemme odotelleet joitakin uusia malleja ja "parhaiden" tasojen ja ovien löytymistä. Keittiön (kuin myös kodin muut kiinteät kalusteet) meille toimittaa eräs pieni keittiöfirma, joka meidän onneksemme pystyy tarjoamaan tuoterintamalta lähes mitä vain mieleemme on pälkähtänyt. Ei puhettakaan, että tällaista joustoa löytyisi näiltä suurilta ketjuuntuneilta kalustetoimittajilta. Näitä valintoja on siis saanut pohtia enemmänkin kuin tarpeeksi. Sopii mulle. :)

Keittiömme tulee olemaan hyvin vaalea. Ovet ovat puolikiiltäviä. Alas valitsimme aivan sileän ovimallin ja pitkät kromiset eleettömät lankavetimet. Yläovet ovat samaa puolikiiltävää materiaalia, mutta niihin tulee vetimien sijasta sormiurat (kts. kuva asuntomessut.fi). Ajatuksissani olen hahmotellut sormiuria pystyyn, eikä vaakaan, niinkuin yleensä näkee. Saapa nähdä, toteutuuko suunnitelma. Hiukan arvon vielä, että olisiko ratkaisu ihan pöllön näköinen.

Tasoissa käytämme kahta materiaalia. Saarekkeeseen, johon liesi sijoittuu, tulee kuumuutta hyvin kestävä, valkoinen ja hiukan kiteinen kvartsitaso. Muut tasot täytynee ottaa laminaatista, vaikka massiivitammi ulkonäöllisesti eniten houkuttelisikin. Pakko ajatella tässä asiassa nyt vain käytännöllisyyttä (ja hiukan kukkaroakin). Oikea sävy laminaattitasoihin on vielä hakusessa. Vaihtoehtoina ovat vaalean tammen sävy tai valkoinen vanerijäljitelmäreunalla viimeistelty laminaatti. Allas tulee olemaan Lapetekin silgranit-allas. Altaan väri ratkennee oikean tason löydyttyä. Myöskin välitilan materiaali on vielä auki. Todennäköisin ratkaisu on valkoinen lasi allasseinälle, mutta saarekkeen matalaan pätkään lieden taakse emme oikein vielä ole keksineet hyvää ratkaisua. Välitilaan kun pitäisi saada tehtyä pari reikää pistorasioille. Laittaako siihen mahdollisimman isoa valkoista laattaa (saumakammoisuudessani en halua pientä laattaa) vaiko jonkin välitilalaminaatin?

Koneita emme ole vielä ollenkaan valinneet. Poikkeuksena tuo kuvassa näkyvä liesituuletin, joka viime viikolla kolahti nettikauppoja selaillessamme. Sylinterimäinen valkoinen liesituuletin tuntuu tällä hetkellä nappivalinnalta, sillä emme halua keskelle keittiötä mitään massiivista tummaa häkkyrää. Toiveissamme on muutoinkin mahdollisuuksien mukaan hyvin kalusteisiin sulautuvat koneet. Integroituna tulee tosin ainoastaan astianpesukone. Vinkkejä hyviksi havaituista merkeistä/koneista otetaan ilomielin vastaan ja varsinkin ne "älä ikinä osta"-vinkit ovat tervetulleita.

Nyt onkin aika lähteä tuonne nykyisen kyökin puolelle, jotta perhe saisi tänäänkin jotain ruokaa. Itselläni tosin tekisi mieli vain kääriytyä viltin sisään teetä hörppimään, sillä tuo viimeaikoina niin paljon ympärillä pyörinyt flunssa se sai minutkin viimein otteisiinsa. Niisk...
 

Pikkukuvat: Falmec, Lapetek, Keittiötukut.fi, Lammin kalustepalvelu, Tähti-Keittiöt, Ylämaan Graniitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)