29. marraskuuta 2012

Jääpiparit


 
 

Tällaisia pipareita on meillä taiottu kirpakan pakkassään innoittamana. Oikeiden pipareiden ainekset on vasta rustattu kauppalistaan. Saattaa olla, että pipareiden paisto tulee jokin päivä lasten joulukalenterista. Ajattelin nimittäin, että namien sijaan voi jokin päivä kalenterista putkahtaa jokin joulutouhu. Tiedä sitten, pettyykö kalenterin avaajat.

Jouluisia puuhailuja täältä tällä erää...raksalta kuulumisia joskus myöhemmin, kunhan saan jälleen kuvamatskua. Siellä on lähinnä silvottu styroksia, väännetty rautaa ja pyöritelty putkia. Lattian valu on tilattu ensi viikolle. Ahkerasti saa vielä työstää, että ehtii kaikki tarvittava valmiiksi sitä ennen.

6 kommenttia:

 1. voi kun kivan näköisiä pipareita siellä roikkuu. joulukalenterissa voi olla myös paperilappu jossa on joululaulu joka lautetaan yhdessä tai joulukertomus tai muisto lapsuuden jouluista.(LR)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululauluja meillä lauletaan muuten vaan, mutta joulukertomus saattaisi upota meidän satutyttöihin, jos vain löytäisi jonkun kivan kertomuksen..hmmm...oikea joulukertomus säästetään sitten lähemmäksi joulua.

   Poista
 2. Pitkästä aikaa tulin kurkistamaan blogiasi.. Oot ehtinyt tekemään tosi ihania juttuja lasten kanssa! Minä laittelin vuosi sitten runoja, tarroja, kiiltokuvia ja muuta pientä kalenteriin. Monena aamuna tuli jotain sellaisia juttuja mitä jokatapauksessa oli pitänyt hankkia (esim. lakit molemmille). Ne piilotin, ja kalenterista tuli vain vihje jonka perusteella tytöt etsi omansa.
  -Henna L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kans harrastaa välillä tuota piilotusleikkiä, niin saa ainakin viideksi minuutiksi jotain tekemistä niille. ;) Kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Nuo on kyllä ihania ja varmasti kivan näköisiä puitten oksilla! Ü -H.R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toistaiseksi ovat vielä ehjiäkin. Yksi hajosi jo muotista irrotettaessa, kun hakkasin niitä irti jäästä.

   Irrotusvaiheessa kannattaa ottaa jääköntit sulamaan sisälle vähäksi aikaa. Ite puhaltelin hiustenkuivaimella, niin metallikohdat aika nopsasti sulivat ja irtosivat siten helpommin.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)