20. huhtikuuta 2017

KOULULAISTEN HUONEEN MUUTOS

BLOGIYHTEISTYÖ: Ester Visual

Tätä koululaisten huoneen muutosta on suunniteltu jo pitkään ja onpa tässä matkan varrella kerinnyt jo muutamaan kertaan suunnitelmat muuttuakin. Alkutilanteen ja ensimmäiset muutokset voit kurkata seuraavista postauksista:

Muutoskohteena lastenhuone: lähtötilanne
Muutoskohteena lastenhuone: uusi sänky ja vaaniva tiikeri

Alkuun lähdettiin hankkimalla kerrossänky, jotta huoneen toiselta seinustalta vapautuisi tilaa kunnon kaapistolle. Kuitenkin, jopa yllättäin, osoittautui yläpeti kummallekin tytölle ei halutuksi nukkumapaikaksi ja tytöt toivoivat, että saisivat kumpikin "alapedin". Siispä suunnitelmiin muutos...

Kun huonetta asuttaa kaksi alakouluikäistä tyttöä, on ehdottomasti haasteellisimmaksi muodostunut säilytystilojen suunnittelu. On askartelutarviketta, pelejä, leluja, legoja, kirjaa, lehteä, hilpettä jos minkälaista ja näille kaikille pitäisi löytyä jokin järkevä säilytyspaikka, etteivät ihan valtoimenaan ajelehtisi ympäri huonetta. Tähän tarkoitukseen iso kaapisto olisi ollut loistava, mutta nyt oli keksittävä jotain muuta. Kerrossängyn kahtiajakautumisen myötä huoneesta jouduttiin poistamaan kokonaan yksi lipasto, joka kätki sisäänsä kaiken askartelusälän ja ison kasan leluja. Tämä tarkoitti siis heti alkuun suurta karsimisoperaatiota. Helpotti jo kummasti. Uutena huoneeseen hankittiin kummallekin omat laatikostot (pöytälevy siirtyi työhuoneesta) ja lokerikot sekä kynäpurkkeja ja erilaisia säilytyslaatikoita. Tavaran hallinta (ja karsinta) on silti vielä kesken. Pohdinnan alla ovat mm. kirjojen ja vaatekaappeihin tungettujen lelujen säilytys.

Kerrossängyn poistuttua myös tyhjää seinätilaa on taas enemmän. Sattumalta törmäsin instagramissa ihaniin eläinaiheisiin kuviin ja ihastuin heti niiden ilmeikkyyteen ja eläinten taiteelliseen esitystapaan. Yhdessä tyttöjen kanssa valitsimme heille tämän ison puputaulun*. Sittemmin kävi ilmi, että kuvien takana olikin meille ennestään tuttu tyyppi ja sekös vain ilahdutti entisestään. Vielä olisi taulun viereen tarkoitus hankkia jotain seinähyllyn tapaista. Jospa tämä koululaisten valtakunta alkaisi nyt muutenkin pysymään hallinnassa, kun huone on vielä enemmän tyttöjen mielen mukainen. 


* Metsäjänis Valkea-juliste sekä Tikka Rukka ja Kettu Kulta-kortit Ester Visual, Elisa Ahonen. Tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 

Tulevana viikonloppuna eli 22-23.4. pidetään täällä jälleen Kuopio Designmarket. Myös Ester Visual on tapahtumassa mukana. Lisäinfoa tapahtuman nettisivuilta ja facebookista. Tuotteita saatavilla myös Weecosista. 


Huone ennen viimeisintä muutosta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)