13. huhtikuuta 2017

HERÄTEOSTOKSEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Mainitsin taulupostauksen yhteydessä olevani varsinainen jahkaaja, mitä ostamiseen tulee. Harvoin sorrun heräteostoksiin, varsinkaan jos kyse on, sanotaan nyt vaikka, yli 20 euron tuotteesta. Mutta...joskus sopivassa mielenhäiriössä tällainenkin erhe on päässyt käymään ja sekös myöhemmin harmittaa. Onneksi tapauksia ei ole kovin montaa, sillä juuri nämä virheostokset ovat saaneet minut ehkä liiankin harkitsevaksi. Toisinaan käykin sitten niin, että jahkaan liian kauan ja lopulta hukkaan koko tilaisuuden ostoksen tekemiseen. Riski on suuri esimerkiksi vaatekaupoilla, kun itselleni sopivat koot ovatkin ehtineet jo loppua siinä vaiheessa, kun minä olen valmis hankinnan tekemään. Säästöähän tämäkin tietysti on. ;)

Kuvissa näkyvää verhoa voisi kutsua heräteostokseksi. Olin toki tuolloin haeskellut uutta verhoa tuoreen kodin olohuoneeseen, mutta itsekin yllätyin, kun päädyin tämän kankaan kanssa kassalle. Enhän oikeastaan koskaan ollut kovin innostunut keltaisesta. Yhden kevään verho ilostuttikin erilaisuudellaan ikkunassa, mutta vaihtui pian toiseen, eikä ole sen koommin palannut verhotangolle. Nyt näin pääsiäisen alla testasin keväistä verhoa ikkunaan, jos se vaikka olisikin taas mieluinen. Kangas on kyllä edelleen kaunis, mutta ei jotenkin tuntunut nyt tyylillisesti sopivalta. Niinpä päätin olla hilloamatta verhoa tämän pidempään kaapissa ja laitoin sen saman tien myyntiin, ja möinkin jo. Toivottavasti verho tuo nyt iloa jollekin toiselle hiukan pidempään. 

Nykyisin hoen seuraavia lauseita mielessäni välttääkseni enimmät heräteostokset:

  • Tarvitsetko tätä todella?
  • Jos epäilet, että kyllästyt nopeasti, älä osta!
  • Jos sinun täytyy tehdä valinta kiireessä, älä osta!
  • Harkitse edelleen kahdesti, kun löydät jotain itsellesi mieluista (paitsi, jos kyse on etsimästäsi täydellisestä vaatteesta ja viimeisestä omasta koostasi).
  • Ole mieluummin ilman, kuin että tyytyisit "ihan kivaan". Se Oikea tulee kyllä yleensä ajallaan vastaan.

Tällaisia mietteitä. Sain juuri siivoukset tehtyä. Vielä muutamat koristeet esille ja pääsiäiskakun leivonta. Sitten voikin keskittyä ihan vain rentoiluun ja pääsiäisen viettoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)