28. tammikuuta 2017

Olohuonetta ympäri
Kierros olohuoneen ympäri. Nyt on niin monta kuvakulmaa, että aika hyvin saa käsityksen lähes koko talon pohjasta. Olohuone ja keittiö sijaitsevat aikalailla keskellä taloa. Olohuoneen puolen päädyssä on 2 lastenhuonetta, yhdistetty työ-/vierashuone sekä päädyssä wc. Keittiön puolella on meidän vanhempien makuuhuone ja eteisestä kulku keittiön takana sijaitsevaan kodinhoitohuoneen ja arkieteisen yhdistelmään. Sitä kautta pääsee myös kylpyhuoneeseen (ja saunaan). Nekin sijaitsevat siis tavallaan keittiön takana. 

Vaihdoin pari viikkoa sitten olohuoneessa järjestystä siirtämällä sohvan vaihteeksi ikkunoiden eteen. Järjestys ei ainakaan näillä kalusteilla ole kaikkein toimivin tähän tilaan, sillä jotenkin tunnelma muuttuu heti hallimaisemmaksi. Äitini totesikin joskus vitsillä, että "Tässähän on ihan kuin lääkärin vastaanotolle odottaisi". :D Tämä taisi kyllä olla aika heti muuttomme jälkeen, kun muutoinkin oli vielä avarampaa ympärillä. Tila kaipaisi siis selkeästi yhtenäisempää ilmettä, suurempaa mattoa ja sohvapöytää nyt ainakin, kokoamaan kalustuksen yhdeksi kokonaisuudeksi. Tai jos totta puhutaan, niin ensin kokonaan uutta sohvaa ja nojatuolia ja... onhan näitä. Toisaalta tykkään tästä avaruudesta ja on tässä järjestyksessä toinenkin hyvä juttu, nimittäin esteettömät näkymät takkaan. Nyt takkatulta voi ihastella myös ruokapöydästä käsin.

Pikkuhiljaa alkaa muuten olla sellainen olo, että tähden ja kynttelikön voisi laittaa odottamaan ensi joulua. Onhan kohta jo helmikuu ja ulkoa tuleva valon määrä on selkeästi lisääntynyt. Jes! 

5 kommenttia:

 1. Viehättävä ja valoisa olohuone!
  Lempeää viikonvaihdetta ja kevään odotusta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kävin kurkkimassa ihania kuviasi blogissasi. :)

   Poista
 2. Kaunista ja selkeää. Tuollaisen kiikkutuolin haluan vielä joskus omaankiin kotiin! <3

  VastaaPoista
 3. Mikä tää teidän lattia on ja onko ollutämä hyvä lasen kans? ��

  VastaaPoista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)