4. helmikuuta 2017

Takan lämmössä


Talven paras tunnelman tuoja, kynttilöiden lisäksi, on ehdottomasti takka. Varsinkin takka, jossa on puhtaat luukut. Nokisten luukkujen putsaus on kyllä homma, jota välttelee viimeiseen asti. Kunnes kyllästyy siihen, ettei leivinuuniin näe lasin läpi sisälle. Nyt näkee! Ai että sitä ilostuu näinkin pienistä, varsinkin kun on jaksanut itse tehdä sen likaisen työn. :D

Ei meillä kuitenkaan pelkän tunnelman takia tulia poltella. Käytämme takkaa osittaisena lämmitysmuotona näin talvella ja joskus siihen joutuu turvautumaan myös koleampina kesäpäivinä. Olemme säätäneet lattialämmityksen niin, että takkaa on melkeinpä pakko lämmittää noin joka toinen päivä, että viluisemmatkin tarkenee. Tänään taas hissutellaan villasukissa siihen malliin, että olisi mitä ilmeisemmin lisälämmön aika.  Tunnelmallista lauantai-iltaa!


4 kommenttia:

 1. Hoksasin joskus että sillä valkoisella ihmesienellä lähtee tosi helposti takan lasiluukut puhtaaksi. Taidankin putsata ne lauantai-illan ratoksi, kun uuni on kerrankin kylmä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmesientä en ookaan kokeillut. Täytyy ens kerralla. Käytin ite universal stonea. Sotkusta hommaa ihan millä tahansa aineella.

   Poista
 2. Minä kastelen aina vaan paperin tai rätin ja pyyhin ja puhdasta tulee! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyeen nokeen tepsii varmasti pelkkä pyyhintä. Meillä jostain syystä varsinkin leivinuunin luukku vaatii kyllä kunnon jynssäystä. Tai ehkä pitäisi tehdä se pyyhintä hiukan useammin. :D

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)