23. toukokuuta 2013

Raksasta kotia kohti


Tapettitaituri kävi nykäisemässä väriä seinille. Mustavalkoinen "rakettitapetti" (=Cole & Son: Cow Parsley) on juuri niin hieno kuin kuvittelinkin. Tyttöjen punainen tapetti (=Orla Kiely: Linear) yllättää räikeydellään ilta-auringon osuessa seinään. Koko huone hohtaa vaaleanpunaista valoa. Räikeys tasottunee, kun lattiat ja kalusteet saadaan paikoilleen. Harmaa ruudukko (=Orla Kiely: Scribble) on ihanan 50-lukulainen. Sävy taittaa ainakin auringonvalossa aavistukseen vihreään. Pikkuhiljaa alkaa raksa näyttämään kodilta.

Kattopaneelit ovat lähes kaikki paikallaan. Paneeli on E.T. Listojen maalattua 10*175 mdf-paneelia. Keittiö-olohuonealueelle sai tehdä aika monta rinkulaa spoteille, roikotinvaloille ym. Seinä-wc:n telineen asennusta sai työstää mitan ja laskimen kanssa, sillä viemäriputki oli lipsahtanut hiukan liian kauaksi seinästä ja vielä vinoon. Siinä se nyt kuitenkin tukevasti seisoo. Vielä jännätään, riittääkö koteloinnin jälkeen valituille kalusteille riittävästi tilaa vai joudutaanko viilata senttejä.

On tehty listoja listoista ja muista materiaaleista sekä tekemättömistä töistä. Lasketaan viikkoja. Vielä ainakin aikataulut (mitkä ?) pitävät kutinsa. Jos hyvin menee, niin sitten menee. :) Olen myös selaillut urakalla puutarhalehtiä. Paljon sieltä löytyy kauniita kukkasia ja mahtavia puutarhoja. Meikäläisen viherpeukalo se vaan kukkii huonosti, joten vähän tässä ollaan multasormi keskellä kämmentä. Jos sitä jotkut pääjutut saisi tehtyä ja miettisi sitten niitä enemmän vihreää tietämystä tarvitsevia istutuksia. Terassia, nurmikkoa, kiviä ja laattoja alkuun. Aitaakin pitäisi hiukan näkösuojaksi saada kasvamaan. Olisin niin kiitollinen, jos joku vihreämpi ihminen nyt ojentaisi auttavan kätensä ja taikoisi meille jonkinlaisen pihasuunnitelman. Vapaaehtoisia?

5 kommenttia:

 1. Hurjaa, tehän muutatte kohta! Muistan sen tunteen jonka tuollainen ajatus aiheutti aikanaan minussa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kohta tuntuu kyllä vielä aika kaukaiselle. Niin paljon vielä tehtävää, ulkopuolellakin monta juttua.

   Poista
  2. Eikä ne muuttoon lopu.. :D

   Poista
 2. Sitten kun saat hyviä vinkkejä kasveista ym. niin kerro mulle parhaat ;)
  Hyvältä näyttää ja todellakin kodilta jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi käydä niin päin, että kerron sulle ne pieleen menneet kokeilut. Otatte sitten opiksenne. ;)

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)