23. huhtikuuta 2013

Maalari, muurari, laattari...


Maalia on telailtu jo pönttötolkulla seiniin. Kodinhoitohuone, wc ja kaikki makuuhuoneet (miinus yksi seinä) on nyt valmiissa maalipinnassa. Sävyt on tarkistettu tapetteihin sopiviksi ja tapettirullat odottavat seinälle pääsyä.

Maalaushomma ei ole ollut mikään helppo juttu. Emme arvanneet, miten paljon töitä pohjat vielä teettävät, vaikka tilasimmekin tasoituksen ja pohjamaalauksen muualta. Tasoittajien maalausjälki oli aika rypyläinen. Lähdimme alkuun maalaamaan sen päälle (pienien tasoituksien jälkeen) kuvitellen, että jälki tasoittuu, kun siihen vetäsee pari kerrosta vielä maalia, mutta eihän se mihinkään siitä tasoittunut. Tähän on tyytyminen, ei sitä enää kukaan hio ja uudelleen maalaa. Saimmekin sitten tuskailujen jälkeen lisäinfoa maalaukseen. Sehän olisikin pitänyt heti aluksi hio kevyesti sileäksi, hö! Olohuone-keittiö on vielä maalaamatta. Kaikki mahdollinen tieto ja parhaat maalit ja välineet on sitä varten hankittu. Jospa näillä opeille ja harjoitteluilla niistä seinistä saataisiin paremmin katsetta kestäviä.Laatoittaja on päässyt vauhtiin. Kylpyhuoneen seinillä kiiltää jo. Mietin, pitäisikö saumat tehdä vaalean harmaiksi. Jotenkin näyttää tuo ladonta ilman saumoja ihan kivalle. Ei muuten ole mikään halkeama tuolla seinällä, vaikka sille pahasti näyttääkin. Naru siellä vain hämää.

Keittiön lattiaakin on aloiteltu. Sekin, kuin myös eteisen laatat, päädyttiin laittamaan tiililadontaan. Taidan ollakin tykästymässä tuohon laattaan ihan oikeasti. Ehkä tässä vielä päästään siihen vau-elämykseen, mitä kaipasin silloin valintavaiheessa.

Takka on saanut hoitoa jo useampaan otteeseen. Alunperin kaksi ylintä laattaa poikkesi linjasta selkeästi ja leivinuunin luukku ei pelittänyt oikein. Ylimmät kaksi kiertoa ja lakilaatoitus vaihdettiin. Toisella kerralla lakilaatat jäivät kuitenkin ilkeästi liian korkealle, jolloin saumat näkyivät edestä. Ne vaihdettiin siis vielä kerran. Saumoja on vielä senkin jälkeen kertaalleen korjailtu siistimmiksi. Pääasia, että kuntoon tuli ja luvatut hommat hoidettiin mukisematta. Pointsit siitä Uunisepille.

Takan vierustalla pilkistää pala uutta harmaan sävyä. Ei tuosta kuvasta tosin erota, että se on oikeasti harmaa, eikä valkoinen. Ennen viimeisten seinien maalaamista on tarkoitus vielä tasoittaa seiniä, siistiä piippua ja latoa makuuhuoneisiin katot ja mitä vielä satutaan keksimään. Pian pääsisi jo pihallekin hommiin.

Tällä hetkellä ois jotenki mukava, kun ois muutama ylimääräinen käsipari tekemässä. Niin nättiä kattoa, kun tulee valmista. Tulis vaan nopeesti. Vielä on kuitenkin sysättävä ajatukset raksattoman rennoista (ja tietenkin aurinkoisista) kesä-/lomapäivistä taka-alalle. Naapuriin alettiin juuri tekemään pohjia, jotenkin lohduttaa. Sori vaan tulevat naapurimme ja tsemppiä. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)