9. huhtikuuta 2013

Laattojen pudotuspelitEteiseen ja keittiöön tulevien laattojen pudotuspeleissä oli mukana kahdeksan laattaa. Tämän kuvan perusteella kaikki näyttävät aikalailla samanlaisilta, mutta kyllä siellä on selkeitä eroja sävyissä, laadussa ja pintatuntumassa. Yllättävää oli, että ne laatat, mitkä kaupoissa näyttivät voittajasuosikeilta, tippuivatkin sitten tositoimissa aika nopeasti pois pelistä. Tässä huomasi jälleen sen, kuinka tärkeä on tuoda valittavat materiaalit paikan päälle. Itse olisin ainakin mennyt totaalisesti metsään, jos kaupan loisteputkien valossa olisin valinnan tehnyt. Ihmettelen, ettei kaikista liikkeistä saanut mallipaloja lainkaan mukaan testattavaksi. Saattaapi jäädä jokunen kauppa tekemättä heillä sen vuoksi.

Meidän pudotuspelien kulku meni niin, että ensin poistimme joukosta ne, mitkä eivät millään tavalla miellyttäneet silmää. "Tuo on liian tumma, tuo likaisen näköinen...liian kiiltävä...liian muhkurainen" jne. Kaikkia verrattiin parketin vieressä. Loppupelit menivät kaksintaisteluksi. Otimme aina kaksi laattaa rinnakkain, joista parempi pääsi jatkoon ja näin lopulta voittaja selvitettiin. Nämä pelit jäivät itselläni jotenkin vaisuiksi. Niin sanotut vau-elämykset jäivät puuttumaan, vaikka kyllä siinä voittajafiilikset on itsellä, kun saa kiireessä jonkin ratkaisun aikaiseksi. Olen toki tyytyväinen valintaamme ja varmasti laatta on tämän kaiken vertailun jälkeen passeli kotiimme. Ehkä kokemusta himmensi pienoinen stressi kiireen vuoksi. Tiesi, ettei vertailua voi jatkaa enää pitkään, vaan näistä on nyt vain valittava.

Laataksi valitsimme Laattapisteen Koshi 36W-laatan 30 x 60 kokoisena. Laatta on sävyltään lähes valkoinen, harmaaseen ja pikkuisen lämpimään sävyyn taittava (Ei todellakaan beige, miltä se valmistajan kuvassa näyttää). Ladontatyyli täytyy vielä testata. Laattapisteeltä sai laatat muutamassa päivässä suoraan paikan päälle. Laatat odottavatkin jo pian töitä aloittelevaa laatoittajaa.

lähikuva laatasta: Imola Ceramica
Kun eteisen laatta oli valittu, pääsimme heti pohtimaan kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen laattavalintoja. Koska kodinhoitohuoneeseen on meillä käynti eteisestä, tulee siis näiden tilojen laattojen sointua yhteen, etteivät sitten turhaa kinastele siinä kynnyksellä keskenään. Ajan puutteen vuoksi, toivoimme (tai oikeastaan päätimme), että pienempikin laatta löytyisi Laattapisteeltä. Ajatuksissa oli vaalean harmaa 10 x 10 laatta. Tässä asiassa oli pakko ajatella alueemme veden korkeaa kalkkipitoisuutta. Värin oli siis oltava sellainen, mistä ei veden jättämät kalkkitiplut kovin selkeästi erottuisi. Mikään tumma laatta ei siis edes tullut kysymykseen. Muutamia vaihtoehtoja vertailimme liikkeessä ja niistä kaksi lähti vielä kotiin harkittavaksi. Ratkaiseva tekijä itselleni tässä valinnassa oli värin lisäksi laatan pinta. Toivoin pinnasta mahdollisimman helposti puhdistettavaa. Toinen laatoista (kuvassa vasemmalla) tuntui tahmealta sukan alla. Vaikka pidinkin laatan harmaata villakangasta muistuttavasta värityksestä, valitsimme kiiltävämmän vaihtoehdon (kuvassa oikealla). Laatta on Laattapisteen Anthol-sarjan Clematide. Laatta vaikuttaa myös laadukkaammalle. Materiaali on selkeästi kovempaa ja lasite paksumpi. Jännä nähdä, millaista laatta on sitten isommalla pinnalla, kun laattojen kesken on pientä tummuusvaihtelua. Toivottavasti ei kovin kirjavaksi mene. No, onhan 90-lukukin vielä tulossa joskus muotiin vai liekö jo jollain asteella. ;) Seinälaataksi kylpyhuoneeseen tulee kiiltävä valkoinen Cellon Lumi 20 x 40-laatta tiililadonnalla toteutettuna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)