10. lokakuuta 2012

Syksyn syyhy

Syksyn tullen minut valtaa aina himo villaan...ja kynttilöihin. Jos puikot tai koukut ovat saaneet maata kaapin perällä kesän, niin viimeistään takkikelien alkaessa pakottavat kauppojen notkuvat lankahyllyt ensin hypistelemään, sitten suunnittelemaan. Tänä syksynä ei haaveista tuotokseksi ole syntynyt kuin (vasta) yksi myssy, joka sekin kuulemma aiheuttaa syyhyä, niinkuin kuvasta näkyy. Jos syyhy ei ota laantuakseen, saa joku paremmin syyhyä sietävä lapsonen (,jolla päänympärys n. 48 cm) tämän omakseen . Ohje on Pirkan sivuilta Klik!,


Olen jo pitempään (joka syksy ja talvi) haaveillut oikeasta villaneuletakista itselleni. On nimittäin turhauttavaa yrittää etsiä sellaista tavallisista vaatekaupoista. Oletteko koskaan kiinnittäneet huomiota, että miesten osastoilta löytyy mitä hienompia villapaitoja, mutta kun siirryt naisten puolelle, pursuaa siellä hyllyt pelkkää akryylia. Voi miksi, miksi en ole suurempi, että voisin ostaa ne miesten paidat? :) Siksipä haaveilen, että saisin joskus neulottua OIKEAN neuletakin. Mutta, ken sen minulle kertoisi, mistä saisin hyvän ohjeen tuohon unelmien takkiin? Kaikki hienot neulemallit, joita olen netistä löytänyt, ovat olleet lapsille ja minä kun en ole vielä niin oppinut Pirkko, että osaisin tuosta vain soveltaa lasten ohjeen aikuiselle sopivaksi. Saati sitten tehdä ilman ohjetta vaikka tämän ihanan kuvan perusteella.

Kuva on poimittu Lämmöllä tehtyä-blogista.

Osaako joku? Perustetaanko Pirkkopiiri?

Tämä meni nyt ohi pääaiheen. Kertokaa toki, mitä mieltä olette. 

6 kommenttia:

 1. Ompele (tai jos ei onnistu, pyydä jotakuta toista ompelemaan) myssyn sisälle jokin trikookangas niin ei kutita eikä tuulikaan niin puhalla läpi. Kaunis myssy se kyllä on! Jännä juttu tosiaan se että syksy saa taas minutkin kuvittelemaan että osaisin jotain tehdä ja haaveilen langoista ja puikoista. Nyt on ollut niin kiirettä että en ole mitään yrittänyt tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tuota vuorikangasta, mutten oikein tiiä osaisinko. Ja on vähän tiukka jo nyt käyttäjälleen, niin ei sais kovasti pienentyä enää.

   Poista
 2. Pitkävartiset villasukat itelle melkeen valmiina jo! Kun niitä ihanan värisiä lankoja syksyisin kattelee niin "osaa" tehä kaikenlaista... Mut aika monta jää kesken tai suunnitteluun. Jos saat villatakin tehtyä niin oot kyllä sinnikäs, niin isotöiseen en jaksais alkaa. Ja ihan vinkkinä että meiltä löytyy niitä pienempiä päitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä pitkävartisissakin tekemistä. Jos teen neuletakin, niin lanka tulee olemaan sellasta, mitä voi tehä vähintään 8 puikoilla. Olen nimittäin aika malttamaton noissa töissä, siks teenkin yleensä kaikkea vain pienessä koossa.

   Poista
 3. Ihana pipo kyllä! Pikkasen olen kateellinen ettei minulta, ainakaan toistaiseksi, ole löytynyt kärsivällisyyttä neulomiseen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksua lankaa vaan, niin tulee nopeesti jälkeä. Se tyyny ois myös haaveissa joskus toteuttaa.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)