18. syyskuuta 2012

Mökki vai talo?

Koska talomme ei ole pakettitavaraa, tulee julkisivuverhouskin olemaan jotain muuta, kuin mitä yleensä on totuttu näkemään. Tähänkin valintaan meni jokunen mutusteluaika. Julkisivuja tiirailtiin myös asuntomessuilla. Selvää oli, että puuverhous kuuluu tämän näköiseen taloon, ja että sen täytyy olla aika leveää, koska korkeuttakin talolla on yksikerroksisuudesta huolimatta aikalailla.


Valitsimme verhoukseksi 195 mm:ä leveän hirsipaneelin. Tiedä sitten, muistuttaako talomme enemmän mökkiä kuin omakotitaloa. Haittaako tuo nyt sitten mitään...Eikös mökillä tunnelma yleensä ole astetta rennompi?


Alueelle, jonne rakennamme, oli annettu ehdotukset väreistä. Meidän tontti sattuu sellaiseen rakoon, jonne suositeltiin sinisiä ja harmaita värejä. Kunnan ehdottamista Teknoksen värisävyistä ei kuitenkaan löytynyt mieleistä. Niinpä katsoimme suunnilleen sävyihin sopivan värin Tikkurilan puutalot-värikartasta. Halusimme nimittäin, että väri taittaisi enemmän ruskean kuin sinisen suuntaan. En tosin vielä tiedä, miten siinä onnistuimme, koska olemme katsoneet värin vain pikkuruisesta värilastusta ja ainakin tällä koneella katsottuna väri näyttää sinertävältä. (auts!)

Verhous on jo tilattu ja odottelemme sitä saapuvaksi kahden viikon päästä. Itseasiassa verhous on tilattu jo toiseen kertaan, sillä ensimmäiseltä paneelien toimittajalta ei alkanut kuulua materiaalia luvatussa ajassa, eikä monista soitoista huolimatta. Pitäköön tunkkinsa, kun ei homma pelaa!

Teknos 7842
www.tiivi.fi

Hirsipaneelin kaveriksi valitsimme sekä paraati- että kodarin oveksi perinteisen näköiset neljäpeiliovet Tiivin Skandinaaviset ovet-mallistosta (kas vain!). Tässä kuvassa ovi on sininen, mutta ehei, emme me sinistä tahdo vaan lämmintä punaista. Jospa näistä ovista heti alkuun tulisi vieraillekin sellainen olo, että ovat lämpimästi tervetulleita. :)

Pahoittelen kuvien kummallista sijoittelua. Postailen tällä kertaa lainakoneelta täältä "lomareissultani", eikä käytössäni ole tuttuja kuvankäsittelyohjelmiani.

Kuvat: siparila.fi, tikkurila.fi, teknos.fi sekä tiivi.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)