16. syyskuuta 2015

Nahkataskupaita ja tyyppi blogin takana


Tässä se nyt tulee. Heitin kriittisyyden (hetkeksi) romukoppaan ja uskaltauduin kameran toiselle puolelle. Piti ihan tarkistaa blogin historiasta, milloin viimeksi. Luulin, että tämä olisi ihan ensimmäinen kuva, jossa myös kasvot ovat näkyvissä, mutta blogin alkuajoilta löytyikin yksi aikaisempi paljastus (toki profiilikuvasta joku voi minut myös tunnistaa). Innokkaana kuvaajana toimi tokaluokkalainen.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole sen kummemmin itseäni esitellä, vaan the juttu on tuo päälläni oleva paita/tunika. Ensimmäistä kertaa ompelin nyt itselleni (jos ei lasketa yläasteella tekemääni flanellipaitaa). Tein paidan samaan tyyliin kuin tytölleni tekemän laatikkopaidan. Mitat otin yhdestä kaupantätien tekemästä paidasta ja kaavan piirsin itse. Suorinta tietä ei tähän lopputulokseen olla tultu, sillä ensimmäinen versio paidasta oli mielestäni liian leveä ja ehkä hiukan yöpaitamainen. Puolisen vuotta paita roikkui pitämättömänä kaapissani, kunnes sain idean tehdä paitaan taskut nahkapaikoista, jotka nappasin talteen esikoisen rikkimenneistä housuista. Samalla myös kavensin paitaa sivusaumoista kokonaista 24 cm:ä. Helma on hiukan alaspäin kapeneva. Vielä olisin voinut suurentaa hippasen kaula-aukkoa, mutta hikoilin jo ihan tarpeeksi noiden taskujen paikalleen saamisen kanssa. Kukaan järkevähän ei lähde valmiiseen vaatteeseen mitään taskuja enää lisäämään, varsinkaan nihkeästä (keino)nahasta. Lopputulos mielessäni kuitenkin taistelin ja sain kuin sainkin muutaman epäonnistumisen jälkeen taskut ommeltua. Nyt joku viisaampi voisi sitten kertoa, miten tämä oikeasti olisi pitänyt tehdä? Olipa nimittäin haastavaa ommella joustavalle trikoolle nihkeäpintaista nahkaa. Ehkä paikallaan olisi ollut jonkinlainen tukikangas trikoon alle ja nahalle tarkoitettu paininjalka? Lopputulokseen olen kuitenkin sen verran tyytyväinen, että aion tätä jopa käyttää. Löysähkössä paidassa parin millin heitot eivät onneksi niin hyvin erotu.

Toinen tarina onkin sitten nuo pikkuisen legginssit. Sitä pitää näköjään ojien kautta tätä ompelua tosissaan opetella. Näistä piti tulla ihan vain mustat leggarit. Kaava on Ottobre 4/2014 Playful Kitty, koko 74 cm (reilu, vastaa 80 cm). Tiedättehän, että lahkeet kuuluu leikata peilikuviksi? Tämän jälkeen minäkin sen muistan. Musta kangas ei enää riittänyt uuteen lahjekappaleeseen, siksi harmaa. Tiedän myös, että lahkeen alakäänne ommellaan oikealta puolelta, jos siis käyttää kaksoisneulaa. Siksak näyttää myös kivalta oikealla puolella. En korjannut. 

Palatakseni julkitulemiseeni... :D Minulla on ollut tarkoitus tehdä postaus, jossa kerron blogin taustoista ja hiukan ehkä itsestänikin enemmän, mikäli se teitä kiinnostaa. Onhan joukossa myös niitä lukijoita, jotka eivät minua todellisessa elämässä tunne. Siispä kysyn teiltä, mitä mahdollisesti haluaisitte tietää? En kuitenkaan lupaa, että vastaan ihan kaikkeen.


19 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Tätä lisää. Sulla on ihana tyyli ja ehdottomasti lukisin näitä juttuja jatkossakin - etenkin, kun itse en osaa yhtään ommella vaatteita. Super-hieno paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maru! Kynnys on ylitetty, ehkä pystyn tähän myös toiste. :D

   Poista
 2. siis mitä?! Omatekoinen tunika!? WOW! Olet lahjakas! Ja kaunis. Ihania kuvia teistä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja molemmat, mutta erityisesti ihastuin tuohon paitaan! Ja hei, tekemällä oppii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, ensi kerralla saatan selvitä jo vähemmillä mutkilla. :)

   Poista
 4. Tuli tosi hieno! <3 Ja niin valoisat kuvat! Millä ihme asetuksilla sä kuvaat liikkuvia kohteita saaden noin kirkkaat lopputulokset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo paikka on valoisa jo valmiiksi, kun luonnonvaloa tulee molemmista suunnista.

   Kaikissa kuvissa säädöt olivat ISO500, 1/60 (ei kestä hirveästi heilua tällä suljinajalla) ja f 3,5. Lisäksi korjasin valotusta kameran asetuksilla +1.0 ja vielä aavistukseen jälkikäsittelyllä, mutta periaatteessa jo noilla olisi pärjännyt.
   Kokeilemalla ne oikeat asetukset löytyy.

   Poista
 5. Wau! Hyvä sie! Niin on nätti paita ja nätit housut ja erityisesti mallit! Pistän tilauksen vetämään tännekkin päin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Muutaman vuoden harjoittelun jälkeen näitä voi ehkä saadakin. :P Tai jos järjestät mulle kankaat ja ompeluaikaa, niin voin tehä! :)

   Poista
  2. Niin no nythän mulla alko tää loma et pitäskö mun nyt sit tulla sinne viikoksi oleilee, mitäs mulla muutakaan ;)

   Poista
 6. Hieno paita! Taskut on kivat :) ps.mää vasta nyt löysin tänne...ku eka mietin viis päivää,kuka täällä kirjottelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä aina käyn sun ompeluksia ihastelemassa. Kiva, kun löysit. Hauska ajatella, että oot ihan tosissaan pähkäilly, kuka tämän kaiken takana on. :D

   Poista
 7. Mageet kledjut, ja ihana sie! <3

  VastaaPoista
 8. Aivan upea paita! Taidan mennä jonon jatkoksi Hennan perään :D t. Laura, joka ei edelleenkään osaa kirjautua tänne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässähän pitää tosissaan ruveta miettimään ompelimon perustamista (10 vuoden päästä, ku oon harjotellu tarpeeks). :D

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)