9. joulukuuta 2014

Olohuoneen piirileikki


Sohvan ja keinutuolin piiri pieni pyörii. Kotimme pohjapiirustusta suunnitellessani kuvittelin aina, että sohva olisi olohuoneessa sijoitettu näin. Vähän aikaa sitä muuton jälkeen pidimmekin sille suunnitellulla paikalla, mutta kyllästyimme aika pian ainaiseen sohvaralliin, jota lapset harrastivat. Lapset varmaankin näkevät tämän järjestyksen mukavana esteratana, sillä ruokapöydästä lähtiessä tai muuten vaan takaa-ajotilanteissa on yksinkertaisesti kivempi loikata sohvan selkänojan ylitse. Nyt kuitenkin siivouspäivän yhteydessä iski halu saada uutta ilmettä pirttiin ja kiepautimme sohvan jälleen "oikealle" paikalleen. Tottahan siitä on jo loikittu monet kerrat ylitse, mutta kokeillaan nyt, josko leopardit, kauriit ja pussirotat oppisivat kiertämään esteen.

Täällä alkaa pikkuhiljaa näyttää myös vähän jouluisemmalta. Jouluväreinä nähdään tällä kertaa vihreää ja valkoista maustettuna ripauksella mustaa ja messinkiä. Ihan täysin ilman joulunpunaista en kuitenkaan malta olla, sillä punainen nyt vain kuuluu mielestäni jouluun. Ja niinkuin viime vuonna, on talviverhona jälleen tuo marimerkon pakkanen, joka väkisin pirteydellään hallitsee kokonaisuutta. Harkitsin jo uuden verhon hankkimista, mutta ainakaan vielä en ole asialle suonut sen enempää ajatusta.

Olohuoneen nurkka on näin harmaaseen aikaan hiukan hämärä, joten sijoitin yhden tähden lipaston päälle tuomaan valoa. Tuollainen tähti on niin vaivaton, verrattuna kynttilöihin. Aamulla vain naps päälle ja joulutunnelma on taattu. Toki kynttilöitäkin tähän aikaan vuodesta palaa kilokaupalla. Myös ikkunassa, ruokapöydän takana, valaisee yksi tähti. Tähdistä jompikumpi palaa aina myös öisin, ettei tarvitse kompuroida vauvan kanssa vaipanvaihtoreissuilla.

Mitä mieltä olette uudesta järjestyksestä? Ainakin ikkunat pääsevät paremmin esille ja näyttävät heti isommilta. Edellistä järjestystä voitte kurkata esim. täältä.

4 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! <3 Keinutuolia haaveilen meillekin, mukavaa olisi kiikkua illanhämyssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiikkustuoli on kyllä ehoton. Mukava neulomispaikka esimerkiksi.

   Poista
 2. Onpa se nyt hyvä! Aina vaan tykkään siitä ettei sohva ole selkä seinää vasten, vaikka tiedän, se ei lasten kanssa tosiaan aina ole se helpoin ratkaisu.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään, mutta pikkusen mua häiritsee, kun tuo meidän yksilö on aika möhkäle. *haaveilee sirommasta ja vaaleammasta*

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)