9. syyskuuta 2013

UUSI KUVAKULMA -haaste ovesta sisään

Puistolassa-blogin Petra heitti minulle kivan haasteen, jonka tarkoitus on innoittaa bloggaajaa esittelemään jokin uusi kuvakulma tai kokonaan uusi kuvauskohde blogissaan. Haaste on lähtöisin Kotila-blogin Riikalta. Kiitos Petralle, tästä se lähtee; tämän blogin ihan ensimmäinen haaste!

Tehtävä ei tuottanut minulle kovinkaan suuria haasteita, sillä uusia kuvauskohteita ja -kulmia on vasta valmistu(-vassa)neessa kodissa paljon. Päädyin ottamaan aiheeksi tällä kertaa eteisen, sillä eteisen valmiista seinistä ei ole täällä näytetty vielä vilaustakaan. Suunnitelmat ja idean alkulähteen (lehtileikekuvan, yllätys!) löydät kuitenkin taannoisesta Mustat seinät ja kummituskissa-jutusta.

Seinän panelointi on toteutettu käyttämällä kolmea eri levyistä höylälistaa (mäntylistan leveydet 70, 95 ja 120mm.). Listat käsittelin Liberon Bloom paneelivahalla kahteen kertaan (sävy: Poutapilvi). Tausta on maalattu ensin mustaksi, jotta raot erottuisivat selkeämmin. Tavoitteenani oli, että paneelien ladonta näyttäisi sattumanvaraiselle. Ladonta suunniteltiinkin ensin tarkoin paperille ja tehdessä vielä passattiin muutamat kohdat siten, että esim. kodinhoitohuoneen oven ylitse päästiin ilman ylimääräisiä listoituksia (ei valitettavasti näy kuvista). Nokkela saattaa kuitenkin hoksata, millä periaatteella ladonta on pääosin tehty. Jalka- ja kattolistoja emme halunneet ja naulat saivat jäädä rennosti näkyviin. Eteinen on muutoin vielä kovin paljas, vaikka panelointi tuokin tilaan kaivattua ilmettä. Tila on sen verran leveä, että siihen mahtuisi vaikka jokin siro lipasto, kunhan sopiva joskus tulee vastaan. Takkisäilytys on järjestetty peililiukuovien taakse.


KOTILA-blogin UUSI KUVAKULMA -haaste:

- Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.
- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA-blogiin (kotilablogi.blogspot.fi)
- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.
- Have fun!


Seuraavat blogit, ottakaapa haasteesta kii....!!!
P.s. Odottelen vielä lupaamani arvonnan palkintoja. En millään malttaisi odottaa, mutta koittakaa te paremmin!

10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Tartun siihen piakkoin :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Seuraava haaste löytyisi blogistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, onko haaste minulle liian haastava. :)

   Poista
 3. Kiitos linkistä tänne sun blogiin, jäin lukijaksi :) Upea tuo teidän seinä, meillä samaisella idealla on toteutettu huvilan seiniä, mutta tasalevyisillä laudoilla ja vaakaan. Huvilan katossa onkin sitten tuota erilevyistä ilman rakoja, tykkään kovasti rennosta vaikutelmasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa tähän joukkoon pieneen. :) Kyllä tuollainen lautaseinä vain tuo sellaista kivaa rentoa fiilistä taloon.

   Poista
 4. Kiva kun tartuit haasteeseen :) Onpa hieno tuo seinä! En olekaan ennen nähnyt paneeliseinää erilevyisillä listoilla toteutettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tyyliset haasteet on jees! Nuo "paneelit" oli yksi pakko(saada)mielteistäni tässä projektissa.

   Poista
 5. Onpa kaunis tupa teillä! Avaraa, valoisaa, tilan tuntua - tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavoitteemme valoisuudesta onnistui. Tervetuloa käymään. :)

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)