10. elokuuta 2017

ASUNTOMESSUT

Olette varmaankin jo kyllästymiseen asti nähneet kuvia tämän kesän asuntomessuilta, mutta silläkin uhalla tarjoilen teille niitä vielä lisää. Jokainen kävijä katsoo messuja hiukan eri silmin ja itse lähdin hakemaan lähinnä inspiraatiota sisustamiseen ja pihan laittoon. Harmiksemme päivä oli sateinen ja pihojen tutkailu, ja varsinkin kuvaaminen, jäi näin ollen todella vähiin. Porukkaa oli säästä huolimatta paljon liikkeellä ja kuvaaminen oli senkin vuoksi välillä hiukan haasteellista, kovin pitkäksi aikaa kun ei kehdannut jäädä toisten eteen zoomailemaan. Katsotaanpa sitten, mitä kameraan tarttui. Pyrin lyhkäsiin teksteihin, oleellisin näkynee kuvissa.

Ensimmäisenä ulkoapäin miellyttävimmät talot eli omaan silmääni...


PARAS ARKKITEHTUURI
Hirsi, pelkistetty ulkomuoto ja jyrkkä kattokulma jotenkin vain vetoaa. Ihanan simppeliä ja ehkä vähän mökkimäistä. Täytyy sanoa, että tämä Honkarakenteen kohde Honka Ink oli kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani. Seuraavissa kuvissa siitä vielä lisää...

MinunLOFT Oy:n kohde Minun VALO oli piristävä uutuus talorintamalla. Tässä huomio kiinnittyi erityisesti luonnonväriseen puuverhoiluun, joka tosin harmaantuu luonnostaan n. neljässä vuodessa, sekä hauskaan ikkunoiden rytmitykseen.

Kolmas kuva on kohteen Kotikontti (Mammuttikoti) pergola. Tämä päätyi oikeastaan tähän kategoriaan kohteen rakennusten sijoittelun vuoksi, sillä itse talo, pergola ja saunarakennus terasseineen muodostivat kivan suojaisan kokonaisuuden sijoittelullaan. Harmi, ettei minulla ole kokonaisuudesta ollenkaan kuvaa.


KODIKKAIN TUNNELMAHeti sisään astuessa tuntui kuin olisi tullut lämpimään pesään. Paljon puupintaa ja pehmeitä sävyjä terästettynä mustalla, yläkerran vinot sisäkatot, luonnonmukaisten tekstiilien ja sisustusasetelmien runsaus. Honka Ink tuntui kodilta, eikä esittelykohteelta, siinä se taika varmaan olikin. Onnistunut lopputulos siis myös Jonna Kivilahdelta, kohteen sisustussuunnittelijalta.

Seuraavaksi todella paljon näkyvyyttä saanut kohde Kannustalon Harmaja Saimaa, josta vain muutama maistiainen, sen verran sattui olemaan muitakin ihastelijoita paikalla ja olette varmasti nähnyt kuvia tästä muuallakin. En kyllä ihmettele suosiota, katsokaapa.


ONNISTUNEIN SISUSTUS
Kaunista värien hallintaa ja paljon mielenkiintoisia asetelmia, joihin katse kiinnittyy. Erityisesti tykkäsin, kun kokonaisuuteen oli onnistuttu tuomaan uusia, ei niin nähtyjä, elementtejä. Näistä yksi tuo Siparilan Vire-sisustuspaneeli, jolla oli päällystetty useampikin seinä sekä keittiö-ruokailutilan katto. Toi kummasti pehmeyttä korkeaankin tilaan. Kohteen oli sisustanut Kirsi Valanti ja Susanna Vento.

 KAUNEIMMAT PIHAKIVETMessualueen mäntykankainen ympäristö ja upeat järvinäkymät antoivat kyllä upeat puitteet taloille ja monet kohteet olivatkin selkeästi halunneet säilyttää pihat luonnollisina. Kunttaa, mäntyjä ja kiviä eri muodoissa näkyi paljon. Itseäni miellytti erityisesti liuskekivellä päällystetyt polut, portaat ja oven edustat. Nämä kuvat kohteista Honkatalot Wave ja Kannustalon Harmaja Saimaa.


INSPIROIVIN LASTENHUONE


Tai paremminkin koululaisen/isomman tytön huone. Tästä tulen varmasti vielä hakemaan ideoita meillekin koululaisten huoneeseen. Hillitty tausta antaa sopivasti tilaa värikkäämmille tekstiileille ja pientavaroille. Kiva oli myös nähdä livenä nuo seinälokerikot, sillä niitä täälläkin ollaan jossain muodossa mietitty. Kohde Passiivikivitalojen Casa WelliKulho.


MIELLYTTÄVIN TYÖHUONE


Honka Ink-talon työhuoneen lisäksi näkisin itseni työskentelemässä tässä Muuramen Helmen työhuoneessa. Kivasti saatu pöytä sijoitettua keskelle huonetta rikkomatta huoneen tilan tuntua.


UPEIMMAT PARKETIT ja KAUNIS NOJATUOLINäitä kuvia ladatessani mietin, että olikohan messuilla yhtään kohdetta, missä olisi käytetty esim. laminaattia. Hiukan vähemmän tuli annettua huomiota kohteiden lattioille, mutta nämä tarttuivat erilaisuudellaan silmään. Casa WelliKulhosta löytyi Timberwisen kalanruotokuvioon ladottu tammiparketti ja Kotikontista Triofloorin yhdensuuntainen mosaiikkiparketti, sekin tammea. Nojatuoli on &Traditionin Catch Lounge JH14.


MIELEENPAINUVIMMAT SÄNGYNPÄÄDYT
Makuuhuoneisiin ja petauksiin oli selkeästi panostettu ehkä normaalia enemmän. Yleisesti ottaen valloilla oli petauksissa selkeästi pellavalakanat, mitä en lainkaan ihmettele. Nämä muutamat sängynpäädyt sattuivat tallentumaan kameraan sillä perusteella, että kaikissa on jokin erilainen idea. Kaksi ensimmäistä kuvaa kohteesta Honkatalot Wave ja viimeisen kuvan sängynpäätysyvennys löytyi Kontikontista ja oli oikeasti huoneen jakava väliseinä.


PARAS KAIDE


Viimeisenä kurkkaus Minun VALOn yläterassille. Kelpaisi siinä jalkojaan lepuuttaa ja katsella ihanaa järvimaisemaa. Tässä huomioni kiinnittyi erityisesti kuitenkin mustaan metallikaiteeseen. Sopi hienosti talon tyyliin ja poikkesi selkeästi muista kohteista.

Kyllä vain oli onnistuneet asuntomessut ja taas yritetään hillitä nousevaa talokuumetta. Ja ne pihaideatkaan eivät kyllä oikeastaan helpottaneet meidän tilannetta. Mistähän sellaisen mäntykankaan saisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)