25. heinäkuuta 2017

KIRPPISLÖYTÖJÄ JA GRAFIIKKAA








Kuten aiemmin teille kerroin, sain vihdoin inspiksen uudistaa olohuoneen kaapin päällä olevan asetelman. Sisustaminen ja asetelmien luominen ovat minulle yksi rentoutumiskeino, johon saan purkaa omaa luovaa puoltani. Luovuus ei kuitenkaan yleensä kuki silloin, kun elämässä on paljon muuta pakollista tekemistä, vaan se tarvitsee sopivasti joutilaisuutta ja hyvää mieltä. Nyt taisi olla sellainen hetki. Joskus taas innoittajana voi toimia jokin yksittäinen esine, kuten tällä kertaa nämä kirpparilta tekemäni löydöt ja maljakkoon täydellisesti istuva oksa. Kuka muuten tunnistaa, mistä kasvista on kyse?

Ruskean kahvallisen keramiikka-astian ja vaaleamman maljakon löysin kesän alussa eräästä siivouspäivän ulkokirppistapahtumasta. Köyhdyin näistä yhteensä 3 euroa, mikä on mielestäni todella kohtuullinen hinta "turhasta" sisustustavarasta. Messinkinen kynttilänjalka on myös takavuosien kirppislöytö. Ajattelin muuten aloittaa postaussarjan kotoamme löytyvistä ja mahdollisista uusista kirppislöydöistä. Tykkään itsekin lukea muiden blogeista vastaavia juttuja ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että tällaiset elementit tuovat sisustukseen sopivasti mielenkiintoa ja persoonaa. 

Grafiikan työ sen sijaan on uusi. Ostin sen keväällä Designmarketista. Kehystys on vielä puutteellinen, sillä työstä puuttuu paspis ja tarkoitukseni on myös vaihtaa kehykseen kuuluvan pleksin tilalle oikea lasi. Taulu olisi ansainnut oman esittelynsä sitten valmiina, mutta kun se nyt päätyi tuohon samaan asetelmaan, niin kerrottakoon siitäkin nyt. Työ on kuopiolaisen Sylvi Lindströmin käsialaa ja kantaa nimeä "Yksin". Jokin työssä pysäytti minut ja en voinut olla hankkimatta sitä meille. Ehkä se on tuo naisen ilme, missä on jotain mystistä. Se herättää ajattelemaan ja liikuttaa tunteita. Pitäisi vielä saada jossain vaiheessa nuo kaksi taulua seinälle, mutta kokonaisuus tuntuu sen verran vielä elävän, etten ole varma, mihin ja miten taulut lopulta päätyvät. Katsellaan siis hetki tätä näkymää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)