8. toukokuuta 2017

TOIVOMUS: VIHREÄÄ
Viime viikon juhlintojen lomaan mahtui myös talomme lopputarkastus. Toisinaan jotkut asiat vain jäävät roikkumaan ja ajaudutaan siihen viime tipan hetkeen. Viimeiset tarvittavat paperit tulivat postitse juuri ennen rakennustarkastajan saapumista. Itse tarkastus sujui moitteetta. Pari toivetta meille kuitenkin sieltä suunnalta annettiin; yksi lisäventtiili toiseen varastoon ja pihalle kadun puolen rajalle jotain ikivihreää. Niin, vihreää! Tätä jotenkin pelkäsinkin odotinkin. Olisiko tämä nyt se potku kankuille, että pihalle oikeastikin tulisi tehtyä jotain. Voi viherpeukalo ja multasormi, alkakaapa nyt toimia! Tykkäisin kyllä kauniisti laitetusta pihasta, mutta minulla ei sitten yhtään ole tuohon vaadittavaa tietämystä, eikä asia ole sen takia kauheasti houkutellutkaan. Kai se on vain ruvettava perehtymään ja toivottava, että mitä ikinä istutammekaan, menestyisi kuin itsestään.

Viherpeukalosta puheen ollen...tuo kuvissa näkyvä Alokasiakin alkoi pian meille tulon jälkeen osoittamaan mieltään. Lehtien kärjet ovat hiukan ruskettuneet ja yksi kuihtui kokonaan. Kumaraankin painui kuin vanha ruttuinen mummeli. Kaikella kunnioituksella mummoja kohtaan, ruttuinenkin voi olla hyvin herttainen. Siirsin kasvin nyt tuohon valokylpyyn, josko se ja säännöllisempi kastelu saisivat sen vielä pysymään hengissä. Täytyy vain tarkkailla, ettei paikka käy liian paahteiseksi kevään edetessä. Ehkä pientä virkistymistä on jo tapahtunut, mutta tällaista tämä on, ihan arpapeliä. Ei näissä pienemmissä kasveissa kovin suurta vahinkoa pääse tapahtumaan, mutta isompien kasvien ja puiden kuukahtaminen varmasti harmittaisi. Saapa nähdä, millaisia tarinoita tämän aiheen ympäriltä vielä kuulettekaan. :D


4 kommenttia:

 1. Mulle oli kans yks suuri tuntematon koko pihanlaittopuuha, kun tontti ostettiin. Innostus vei kuitenkin mukanaan, ja ihan konkreettisen alkuvauhdin hain kansalaisopiston pihasuunnittelukurssilta. Uskallan suositella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä uskoisi teidän pihan perusteella, mutta toivoa siis on, että meilläkin joskus vihertää muutakin kuin nurmikko. ;)

   Poista
 2. Onnea lopputarkastuksen suorittamisesta! :) Heh, minun pihaideologia toimii niin, että se kasvi joka ei meidän pihalla itsestään selviä, ei sinne kuulu. x) Aika nollassa on siis tietämys täälläkin! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän piha näytti kyllä kuvien perusteella niin viimeistellyltä! Hyvä tuuri sulla ollut! ;D Meidän piha on vanhaa peltoa, joten mitään korkeuseroja ei edes ole tuomassa pihaan vaihtelua, että jalkapallokentän jos sitä vaikka....

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)