26. elokuuta 2015

Keittiön miniremontti
Keittiössä tehtiin miniremontti. Allas vaihtui. Valkoinen allas oli hetken kaunis, mutta osoittautui heti alkutaipaleellaan todella vaikeasti puhtaana pidettäväksi, päinvastoin kuin komposiittialtailta luvataan. Reklamoimme tästä heti keittiötoimittajaamme ja kuvia pinttyneestä altaasta lähetettiin myös altaan valmistajalle. Kaikenlaisia puhdistuksen kikkakolmosia testattiin, mutta ongelma vain paheni. Todennäköisesti allas oli jollain tavalla viallinen, vaikkei siihen tehtaalta osattukaan sen kummemmin kommentoida, reklamaatiomme oli nimittäin ensimmäinen laatuaan. Keittiötoimittajamme oli onneksemme kuitenkin heti valmis vaihtamaan altaamme takuuseen. Altaan merkki ja väri vaihtuivat samalla. Uusi allas on Lapetekin Blanco Dalago 6. Allas on ollut käytössä nyt muutaman viikon ja ensituntuma on kiitettävä, hyvästi jynssäys! Kiitos Ilona-keittiöt.

Pelkäsin mustan altaan näyttävän möhkäleeltä muutoin niin vaaleassa keittiössämme, mutta turhaa pelkäsin. Passaa jopa niin hyvin, että näyttää siltä, kuin olisi aina musta ollutkin. Sainpahan samalla hyvän syyn ja intoa vaihtaa muutenkin keittiön somistuksia. Kaivoin kaapin perältä mm. espressokeittimen näkösälle, jotta tulisi sitäkin joskus taas testattua. En jostain syystä ole vielä saanut sillä hyvää kahvia aikaiseksi. Pitäisi varmaan testata eri kahvimerkkejä, jotta löytyisi se oma herkku. Omena-aiheiset kortit ovat kuopiolaisen Ateljee Keltaisen Talon ja söpö minikasvi (kantaa nimeä pilkkulehti tai pitsilehti) tuli yllättäin vastaan rautakaupassa. Rautakauppaan on viimeaikoina muutoinkin ollut asiaa. Niitä viimeisiä listoja, tiedättehän. ;)

Alla vielä kuva keittiöstä valkoisen altaan kera.


kuva: Lari Holappa

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköistä! Musta allas miellyttää meikeläistä - muutenkin ihana keittiö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äkkiä sitä silmä tottuu uuteen ja saatiinpahan samalla pari lisäsenttiä altaaseen.

   Poista
 2. Hyvä on tuo musta allas, ryhdikkään näköinen tuli! Ja en muista oliko meillä miten samanlaiset tai erilaiset keittiön altaat, kun meillähän on tuo valkoinen, Franke merkiltään ja materiaali oli joku kiven ja muovin sekoitus, niin tosi hyvin on saatu pidettyä puhtaana! Pikkuhiljaahan siihen pinttyy kahvit sun muut jos ei harjaile, mutta viimeistään klorin-harjauksella lähtee hohtavan puhtaaksi. Mutta siis ei tule mitään pysyviä tahroja mustikasta tai muustakaan värjäävästä, kun sitä pelkäsin etukäteen. Olisko tosiaan joku vika ollut siinä teidön altaassa! No, hyvä niin, saitte komeen tilallekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän allas ei ollut mikään tunnettu merkki, mutta varmaankin suunnilleen samanlaista materiaalia. Jotenkin pinta vain oli huokoisempi kuin vaikka tässä nykyisessä. Onneksi vaihto tosiaan järjestyi. Toivotaan teidän vaalealle unelmalle parempaa onnea. :)

   Poista
 3. On mun mielestä jopa parempi tuolla mustalla altaalla! Kahveista kannattaa testata Moak'in Arabica. Omalla mokkapannulla olen saanut siitä sen verran hyvät kahvit aikaseksi, ettei ole tarvinnut sen jälkeen kokeilla muita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti, kiva kuulla! Ja kiitos myös kahvivinkistä. Laitetaan korvan taakse. Täytyy kulkiessa vilkaista kahvihyllyt, niin jospa merkki tulisi vastaan.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)