10. heinäkuuta 2015

Vuokko ja moni muu
Jo on pihassamme muutakin kuin laakea nurmikenttä. Loivassa kaaressa tontin reunaa mukaillen seisovat nyt Vuokko ja venäläinen kaverinsa Moskovan päärynäomena sekä yksi punaluumu Kuokkala. Ihan ummikkona olimme puita valikoimassa ja sesonkiin nähden hiukan liian myöhäänkin, sillä tutuimmat omenapuulajikkeet olivat jo myyty loppuun. Katsotaan, miten näiden tovereiden käy. Valitsimme lajikkeet, joissa olisi tarpeeksi suurikokoiset hedelmät soseomenaksi, mutta kuitenkin sen verran makeat, että kelpaisivat myös siltään syötäviksi.

Toiseen päätyyn tonttiamme istutimme kolme mustaherukka Heddaa ja yhden perheherukan. Veimme näistäkin puljun viimeiset taimet. Alkuperäinen tarkoitus oli ottaa pelkkää mustaherukkaa, mutta niitä ei ollut kuin nuo kolme, niinpä ihan huvikseen nappasimme mukaan tuon perhepensaan, jossa on samassa puna-, viher- ja mustaherukka.

Samaan syssyyn sain myös vihdoin pari viljelylaatikkoa. Näistä haaveilin jo viime syksynä, kun ruohosipulini oli viettänyt koko kesän ruukussa. No, hyvinhän tuo siinä myös talvehti. Näköjään sitä tulostakin syntyy, kun aikansa puhuu ja kaivaa mallikuvat netistä. Armaani nikkaroi laatikot tai paremminkin kehät raakalaudasta ja käsitteli ne pariin kertaan Osmo Colorin EcoGarden öljyllä. Nyt on ruohosipulilla leveät oltavat. Vielä odottelee hän kavereita rinnalleen. Vieläköhän salaatti ehtisi tälle kesälle kasvaa?

Huomasitteko muuten, mikä on seuraava proggiksemme? Suditaan, suditaan ja toivotaan poutasäätä. Ei ainakaan enää tämän päivän kaltaisia rankkoja ukkoskuuroja, jotka huuhtelevat vastamaalatut maalit alas. Onneksi ei ollut isosta alasta kyse. 

4 kommenttia:

 1. Siis apua, nyt iski pihakateus! Teillä on NIIN huolitellun näköiset tilukset, että voi ihana sentään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jokaisella omat kateuden aiheet. Teillä on kyllä niin ihana ympäristö muuten verrattuna tähän meijän peltopalaseen. Tässä ei vielä paljon näkösuojaa ole. Valokuvauskin sen suhteen pihalla hiukan haasteellista.

   Poista
 2. Ehtii salaatti vielä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Tänään juuri laitoin salaattia, vesikrassia, rucolaa...kun vain muistaisi kastella.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)