15. elokuuta 2014

Vihreän purkin taikaMitä tapahtuu, kun otetaan käteen vihreä purkki, sieni ja rätti ja sitten kontataan laattalattialla tunteroinen? No, polvissa kihelmöi ja niiden väri on jokseenkin kirjava, mutta sen lisäksi tuloksen näette kuvista.

Vuoden asumisen ja varsinkin nyt kesän paljaiden jalkojen ajan jälkeen valkoiset laattasaumat alkoivat pahasti näyttämään harmailta. Kerkesin jo suoraan sanottuna katua värivalintaamme ja mietin saumojen maalaamista oikeasti harmaiksi. Pahin alue oli selkeästi pesualtaan ja saarekkeessa sijaitsevan hellan välinen lattiaosuus, jossa luonnollisesti eniten sotketaan. Eräänä päivänä testasin Universal Stonea saumaan roiskahtaneeseen kahvitahraan ja huomasin, miten siltä alueelta sauma kummasti kirkastui. Niinpä en malttanut olla tarttumatta tähän jokseenkin työlääseen hommaan nyt oikean siivouspäivän koittaessa. Ja kyllä maar kannatti, vai mitä sanotte? Jos vain nyt olisi viisas, niin hommaisi edes jonkinlaisen maton tuota puhdasta lattiaa suojaamaan. Kenties olisi myös aika käsitellä saumat uudelleen saumasuojalla, joka meillä tuossakin lattiassa on alusta asti ollut. Mikään täydellinen pelastus ei siis sekään aine näyttänyt olevan, mutta ehkä yhdessä hyvän saumalaastin (Casco Dekor Premium) kanssa teki lattiasta kuitenkin helpommin puhdistettavan. Ainakin, jos unohtaa ne polvien mustelmat. ;)

Pahoittelut niille, jotka odottivat lupaamaani postausta nurmikon vihreydestä. Se tulee sitten seuraavaksi. Tuli vain pakottava tarve jakaa tämä riemu. Tämäkään ei siis ollut maksettu mainos mainitulle tuotteelle, vaan ihan oma hyväksi todettu havainto.

3 kommenttia:

 1. Heh, että sattuikin. :D Juuri konttasin juuriharja kourassa keittiön lattian tuskaillen sitä tummanharmaata pesuainebvaahtoa joka lattiasta lähti. Että voikin olla likaista! Nyt odotellaan vahan kuivumista, ja lapset kiukkuavat, kun ei päästä aikanaan iltapalalle... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta....kumma ko sitä vaan kertyy, vaikka kuinka normaalisti siivoaisi. Joskus on myös jynssättävä.

   Poista
 2. Ja tuolla aineella on tosiaan tehty ihmeitä meidänkin huushollissa, on se vaan toimiva keksintö!

  VastaaPoista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)