22. kesäkuuta 2013

Kalusteiden rynnäkköJuhannusviikolla oli ruuhkaa muuallakin kuin menoliikenteessä. Kalusteet ottivat rynnäkön ja saapuivat torstaina, muutamia jälkitoimitettavia lukuun ottamatta. Päädyimme ulkoistamaan laattojen saumauksen, koska meillä ei itsellämme siitä ole juurikaan kokemusta ja aikataulu painoi päälle. Onneksemme saimme sovittua saumauksen sopivasti ennen kalusteiden saapumista. Tosin viimeisiä saumauksia kodinhoitohuoneessa tehtiin vielä torstaina, mutta se ei hidastanut kalusteiden sisäänkantoa.

Saumausaineena käytettiin Casco Dekor Premium saumalaastia, väri 4101 (vaaleanharmaa) harmaille lattia-alueille ja 4100 (valkoinen) kaikkiin muihin saumauksiin. Itse toivoin saumoista mahdollisimman kestäviä ja helposti puhdistettavia. Epoksisauma olisi varmasti ollut näihin kriteereihin sopivin, mutta amatööreinä emme uskaltaneet siihen ryhtyä. Pelkäsin myös, että tumma pohja kuultaisi hiukan läpikuultavan epoksin läpi ja muuttaisi näin itse sauman väriä. Pohdimme myös Mapein ja Ardexin sauma-aineita, koska niiden sanotaan olevan kovempia ja tiiviimpiä ( = likaa hylkivämpiä), mutta myöskin hankalammin työstettäviä. Tiedä sitten millaiseksi tämä Casco osoittautuu. Tarkoitus on käsitellä kaikki saumat vielä jollakin suoja-aineella.

Kalusteiden valtausta on lähdetty purkamaan makuuhuoneiden vaatekaappien asennuksella. Seuraavaksi käsittelyyn otetaan kodinhoitohuoneen kalusteet, kunhan silikonit on ensin saatu vedettyä nurkkiin. Siitä ne varmaankin pikkuhiljaa alkavat asettumaan ojennukseen tila kerrallaan.

Pihalla sen sijaan on ryhdytty torjuntatoimiin pujon valtausyritystä vastaan. Ja sitä nimittäin on, muuta siellä ei juuri kasvakaan. Sen verran röyhkeä kasvi taitaa olla kyseessä. Tuo 5 litran pönttö ei vielä riittänyt nitistämään kaikkia kukkijoita. Maaperä vaikuttaisi olevan hyvää, kun niin rehevänä nämä ei toivotut kasvit siellä kukkivat. Toivottavasti nurmikkokin intoutuu myöhemmin samoin.

Kuvissa näkyvät laatat:

WC 6-kulmainen laatta: Pukkila Shape Black mosaiikki 8,1x8,1
WC pikkulaatta: Pukkila Arkitekt Color-Black mosaiikki 5x5
WC valkoinen: Laattapiste TH White Glossy 30x60
Kylpyhuone seinälaatta: Cello Lumi 20x40
Harmaa lattialaatta: Laattapiste Anthol Clematide 10x10
Eteisen ja keittiön lattialaatta: Laattapiste II Koshi 36W 30x60

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)