15. syyskuuta 2017

VIHERPETTYMYKSIÄPahoittelen, jos tämä blogi alkaa kuulostaa yhdeltä synkistelyltä, mutta kun tein sen taas! Suututin nimittäin viherkasvimme. Ilmeisesti tällä kertaa kesälomareissumme koitui kohtalokkaaksi. Perinteinen moka - laitetaanpa reilummin vettä, että pärjäävät täällä meidän poissa ollessa. Tai en ole ihan varma, oliko joku näistä päässyt välillä myös kuivahtamaan. Ei siis ihme, että suuttuivat. En minäkään tykkäisi, jos pidettäisiin nälässä ja sitten syötettäisiin ähkyyn.

Yksi heiveröinen kasvi päätyi suoraan roskiin. Maksaruoho taas oli kummallisesti kuihtunut lehtien alta ja yksi kaunis päivä se joutui satunnaisen lentävän lelun kohteeksi ja noin vain tipautteli kaikki, siis ihan KAIKKI, vartensa pöydälle. Kokeilumielessä laitoin muutaman irronneen varren suoraan multaan, ilman juuria, jos vaikka siitä vielä juurtuisi ja lähtisi kasvamaan. Eniten harmittaa kuitenkin tuo suurin, Alokasia (suomalaiselta nimeltään Juurakkovehka), josta niin tykkään ja jonka kasvua teillekin aiemmin hehkutin. Kaksi lehteä tuli silloin lisää, nyt olen napsinut jo neljä kuihtunutta pois. Mikä tässä on niin vaikeaa? Onneksi ensimmäisen kuvan kirjojuoru näyttää vielä ihan hyvinvoivalle. Siirsin sen pienestä kipostaan nyt isompaan, jotta sillä olisi paremmat oltavat kasvaa. Mutta ihan oikeesti, miten te viherpeukalot saatte kasvit pysymään hengissä!? 

5 kommenttia:

 1. Mulla on sellainen käsitys (ja oma kokemuskin) viherkasveista, että jos juuri ei ole viottunut (niinkin luulen näissä sinun kasveissakin) niin aika parantaa ja uudelleen aloitettu normaali kasteluväli. Että hetken päästä taas vihertävä ja kasvavat. -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Toivotaan tosiaan, että vihertää vielä jatkossa. Täytyy nyt olla tarkkana tuon kastelun kanssa. :)

   Poista
 2. Kuolee niitä täälläkin, mutta jotkut sentään elävät vuodesta toiseen. Ennemmin unohdan kastekka kuin liikakastelen. Talvella merileväuutetta kasteluveteen, kesällä tujumaa lannoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merileväuute?! Nuo lannoitusasiat on mulla kyllä aika huonolla tolalla. Hyvä, jos mullat muistan joskus vaihtaa. Mutta toisaalta lohdullista kuulla, että siitäkin huolimatta joillain muillakin kasvit kuukahtaa. ;)

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)