11. heinäkuuta 2016

MökilläMökillä mieli lepää. On aikaa ihmetellä luontoa, tutkia sisiliskon selkäkuvioita, pysähtyä kuuntelemaan askeleen säikäyttämää rapinaa lehtikasoissa ja seurata aaltojen liikettä. Hauska huomata, miten omat lapset tekevät siellä juuri samoja asioita, mitä itse on lapsena tehnyt; hyppivät rantakivillä liukastumista ja kastumista uhmaten, keräävät kiviä tai kotiloita, kalastavat, leikkivät aitassa kioskia, lukevat akuja ja tietenkin hinkuvat jatkuvasti uimaan.

Mökillä ruoka tehdään pääasiassa ulkotulilla tai grillissä, vesi lämmitetään padassa ja saunassa ja tiskatessa läärätään vatien kanssa. Kylältä haetaan jäätelöä harva se päivä, koska isompaa satsia ei uskalla kerralla ostaa, kun vanha pakastin on niin arvaamaton.

Mökillä kompuroidaan kivissä ja poimitaan mustikoita. Illalla tehdään punkkitarkistus ja luetaan kirjaa yömyöhään. Kirjan luvun lomassa on pakko käydä katsomassa kaunis auringonlasku ja räpsittävä pari kuvaa kiireesti, ennen kuin itikka kerkiää imaista. Yöt nukutaan sikeästi ja aamulla huuhdotaan rähmät järveen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)