4. syyskuuta 2014

Vanhasta uusi makuupussiOlin kuullut, että tällaisen äitiyspakkauksen vauvan makuupussin päällystäminen kävisi näppärästi käden käänteessä ompelemalla vain uuden kankaan suoraan pussin päälle. VIRHE! Tai kyllähän sen voi, mutta sanonpa vaan, että minun taidoillani, markettiompelukoneellani ja hermoillani ei olisi kannattanut. Oli nimittäin työn ja tuskan takana ommella kangas kiinni vetoketjun ja topatun reunan väliin, vaikka kuinka käytin vetoketjupaininjalkaa helpottamassa työtä. Saattaapi jossakin kuvassa näkyäkin, kuinka monesti sitä on tikattu ensin harhaan, purettu ja taas tikattu. :D

Pussin yläosassa käänsin kankaan kokonaan reunan yli sisäpuolelle. Tähän en löytänyt mistään netistä selaamalla ohjeistusta, joten ajattelin siksi laittaa tarkemmat kuvat kyseisestä kohdasta tännekin, jos joku muu miettii samaa asiaa. Vetoketjun alkupäät pistelin suosiolla käsin. Suosittelen ehdottomasti mieluummin "monimutkaisempaa" tapaa päällystää pussi irrottamalla vetoketjut. Hyvä ohje löytyy mm. Tosimummolta. Tuota aion itsekin vielä kokeilla toisen makuupussin kohdalla, vai onko jollakin käsitystä siitä, miten tämän olisi voinut tehdä muutoin helpommin? Somahan tuosta kaikesta vääntämisestä huolimatta kuitenkin tuli tai ehkä juuri sen takia. Vaiva se on, mikä palkitsee. Olkoon se vaikka uusi mottoni. ;) Kelpaa käyttöön jahka tarvitaan.

6 kommenttia:

 1. Hui kun säikähdin kuvaa, kun lävähti näytölle, että nyt siellä jo vauva uinuu pussissaan! :D Sentään se oli vielä harjoitusversio. Juu väittäisin että on helpoimpi irrottaa vetoketjut ja tehdä koko pussi tavallaan "uudelleen". ;) Mutta niin tahi näin, hieno tuli eikä mahdolliset virheet erotu käytössä, pääasia että toimii tarkoituksenmukaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais vaikka ollakin oikea tuo vauva, mutta ei ihan noin iso! :D

   Poista
 2. Juuri samaa tulin kirjoittamaan kuin Tiina, että helpoin on päällystää kokonaan uusiks :) Ainakin mun mielestä (ja mulla on ihan hyvä ompelukone :P ). Mutta ihan todella tyylikkään oot saanut tehtyä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syyhyttäis jo kokeilla tehä toinen, mutta kangas vielä puuttuu. Tulis mulla samalla harjoteltua sitä vetoketjun kiinnittämistäkin.

   Poista
 3. Hieno! Nappi kangasvalinta. Meni täydestä ku väärä raha, eklata vilkasulta myös vauva. ;)
  Ps. Mistä se Punahallakko tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään kyllä kankaasta hurjana, kivan erilainen väriyhdistelmä. Myös oikeasta vauvasta tulossa kuvaa, kunhan vauvahuurut antaa myöten. ;)

   Olet ensimmäinen, joka tuosta blogin nimestä kysyy, ihmettelen sitä. On ollut mielessä, että tekisin aiheesta ihan oman postauksensa. Mutta lyhyesti sanottuna, se on tontillemme kunnan puolesta annettu nimi.

   Poista

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)