31. maaliskuuta 2017

TAULUTULOKAS ILTA-AURINGOSSA






Se oli jokin Avotakan numero tässä alkuvuodesta, mistä tämän taulun löysin. Lähteeksi oli mainittu eräs verkkokauppa, mutta siellä saldo näytti "sold out". Kerkesin jo heittää haaveeni, mutta silti vain palasin ihailemaan taulua. Minut tuntevat saattavatkin tietää, että olen yleensä varsinainen jahkaaja tällaisten hankintojen suhteen, sillä haluan olla täysin varma, että oikeasti pidän siitä, mitä olen ostamassa. Tämä jäi kuitenkin selkeästi kummittelemaan mieleeni ja saldon näyttäessä vain edelleen nollaa, aloin etsimään printin alkuperää ja mahdollista toista ostopaikkaa. Ja johan tärppäsi! Printti on tanskalaisen Atelier Cph:n The art of fabric no.04. Ostoskoriin klikkauksen jälkeen printti olikin jo viikon kuluttua postilaatikossa. Kehys on Deseniolta. Vielä kaipailen toista suurempaa taulua tämän tulokkaan pariksi. Jahkauksen alla onkin jo pari vaihtoehtoa. ;)

Aurinkoa viikonloppuunne!

p.s. Kiitos Avotakalle / Pihkala-blogin Maijalle inspiraatiosta!


28. maaliskuuta 2017

SAUNAN VIIMEISTELY






Onneksi on rakentamisen määräajat. Ensi kuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta rakennusluvan myöntämisestä. Asuinkunnassamme se tarkoittaa aikaa, mihin mennessä rakentaminen on saatettava loppuun. Eihän tässä olla asuttu kuin vasta n. 3,5 vuotta, ilman saunan kaidetta. Että onneksi on määräajat. Ehkä emme olisi tehneet koko kaidetta, ellei sitä edellytettäisi. Toki näin on pienten saunojien kannalta turvallisempi. Samalla tuli asennettua myös puuttuvat selkänojapuut sekä paikkailtua puuvahalla seinäpaneeleista pari kohtaa, jotka puun elämisen vuoksi näkyivät vaaleina käsittelemättöminä raitoina. Onhan tämä nyt viimeistellymmän näköinen. Saunan pesun, lauteiden öljyämisen ja kiuaskivien vaihdon jälkeen on sauna jälleen kuin uusi. Tervetuloa tarkastajat, on loppukatselmuksen aika. 


25. maaliskuuta 2017

VIIKONLOPPUKIMPPU




Viikko on pitänyt sisällään hurjasti kaikkea kivaa! Edellisellä viikolla vaivannut flunssa on melkeinpä väistynyt. Pientä rykimistä on vieläkin havaittavissa, mutta en ole antanut sen enää menoa haitata. Omat aiemmin asettamani tavoitteet sain aikalailla tällä viikolla hoidettua ja vähän muutakin. Sen kunniaksi tämä upea kukkakimppu. Toivoin jotain keväistä ja boheemia ja meni kyllä nappiin! Kukkakaupan kukat ovat tässä talossa sen verran harvinainen näky, että tuntuu ihan juhlalta. 

Piakkoin siis tulossa tännekin juttua mm. koululaisten huoneen muutoksesta, uudistuneesta työ-/vierashuoneesta, saunasta sekä yhdestä toteutuneesta sisustushaaveesta. Ei, se ei ole vielä sohva, vaikka sekin kaiken pohdinnan jälkeen lähti tällä viikolla tilaukseen. Malttakaahan siis hetkinen. Käykää vaikka sillä välin kurkkaamassa Styleroomin blogista ajatuksiani meidän kodista ja sisustuksesta, ellet sitten ole jo jotain muuta kautta sinne eksynyt. Tällainenkin pieni haastattelu mahtui tähän viikkoon. Blogin yläosan linkeistä pääset nyt myös kurkkaamaan Styleroom-kansioihini, joita olen tässä myös pikkuhiljaa kasaillut. Rentoa viikonlopun jatkoa!

18. maaliskuuta 2017

SOHVAN VALINTAA



Katkelmia sohvakangasmallien ääreltä:

" Tää tarttuu mun kuiviin käsiin kiinni ja on varmasti sähköinen, pelkkää polyesteriä, hylkyyn. " (helppo)

" Tämäkin on vähän vastaava, mutta hiukan liukkaampi. Myös puuvillaa mukana. Värit ois aika kivat, ehkä kuitenkin liian kirjavia ja tuntu on ehkä hiukan liian karhea. " (semihelppo)

" Ihanan pehmeä, pinta on melkein kuin samettia, oikeasti kyllä puuvillaa. Aika ohutta loppujen lopuksi ja joustaa. Antaakohan hetkessä periksi ja venyy? " (keskipaha)

" Tää ois varmaan laadukas, mutta miten nää värit on jotenkin likaisia. Nyt ei oteta kyllä näin tunkkasta, kun tää vanha on ollut. " (helppo)

" Mä tykkään tän rouheudesta ja tasasemmasta väristä. Tässä onki hiukan pellavaa seassa. Ihan ku vähän kiiltelis myös vai näyttääkö se vaan valoa vasten. Onkohan tää vaikee pitää puhtaana? " (keskipaha)

" Taittaako tää vihreään? -Ei mun mielestä. Tääki on vähän vihreä. -No, ei kyllä yhtään. " (Kumman silmä valehtelee? :D )

" On se kyllä liian tumma, mutta onko tää sitten jo liian vaalea? " (Aargh!)

" Oiskohan se ***liikkeen sohva ollu sittenki parempi? - Nii-i? Älä ny...." (PAHA!)


Eikö huomaakin, että tässä ollaan jo aika lähellä sohvan ostoa? ;)


14. maaliskuuta 2017

KODIN UUDET VIHREÄT







Kun kevään tulo tuntuu tuskastuttavan hitaalle, on pakko hakea vihreää piristystä kukkakaupasta. Pyörähdys Plantagenissa toi hetkessä lisää eloa kotiin. Meinasin hullaantua kaupan valikoimia tutkiessani, niin monta ihanaa kasvia siellä olisi ollut. Piti ihan toppuutella itseä. Minä kun en varsinaisesti koe olevani mikään viherpeukalo. Kastelen kasvit epäsäännöllisesti ja mullat vaihdan, jos satun muistamaan. Lannoittaminen tahtookin sitten unohtua vallan kokonaan. Näiden kasvien luvattiin olevan helppohoitoisia ja kestävän pienen kuivahtamisenkin. Täytyy nyt ihan tsempata tämän asian kanssa, sillä haaveissa olisi vielä jokin isompi lattialla pidettävä viherkasvi.

Suippolehtinen ja näistä suurin kasvi on Alokasia ("Polly"). Jostain syystä minulle tästä tulee mieleen lohikäärme. Ihastuin heti tämän kasvin lehtien muotoon ja sävyihin. Tämän rinnalle halusin jonkin pienempilehtisen kasvin ja päädyin valitsemaan vahamaisen Maksaruohon ("Tundra Tornado"). Lisäksi halusin sohvapöydälle jonkun pienen kasvin istutettavaksi kastehelmi-tuikkukippoon ja löysin suloisen hopeanhohtoisen Kirjojuorun. Tämän kerrotaan olevan helposti leviävä (niinkuin nyt juorusta voi kuvitella), joten epäilen, ettei kaveri tule kauaa tuohon pikkukippoon mahtumaan, jos nyt sattuu pysymään hengissä.

Lomaviikon jälkeinen arki on alkanut nihkeästi, flunssaisena (taas). Onneksi loman saimme viettää terveenä. Saimme loman aikana useampaakin odottanutta juttua kivasti vietyä eteenpäin. Parhaimpina mainittakoon koululaisten huoneen muutos, saunan viimeistely ja sohvatarjonnan tsekkaus. Tästä on hyvä jatkaa. Olen nimittäin jälleen asettanut itselleni deadlineja pariin juttuun ja ne painaisivat päälle aika tiukasti jo. Itse itselleni pomona olen kyllä yrittänyt opetella olemaan joustavampi, vaikka täydellisyyden tavoittelija minussa toista yrittääkin. Mutta tiedätte, mitä odottaa, kunhan tästä flunssapöhnästä taas toivutaan.





Lähdin mukaan sisustusbloggaajien kommentointikampanjaan, minkä tarkoituksena on kiittää lukijoita kivoista kommenteista, sillä pienikin kommentti tuo paljon iloa ja motivaatiota bloggaamiseen. Samalla haastan itsenikin kommentoimaan entistä aktiivisemmin. Toivottavasti tämä kampanja virkistää kommentointikäytännön jälleen vireämmäksi. Ilo on tarkoitettu jaettavaksi!

Kommentointikampanja on avoin kaikille ja voit napata halutessasi kuvakkeen tästä myös omaan blogiisi ja liittää sen oman postauksesi loppuun. Kuvasta kiitos Pilkkeitä-blogin Piialle!

9. maaliskuuta 2017

Pellava, puu, beige ja hiekka

Kuva: Jenni Lindroos @lindroosjenni
Kuva: Tiina Ilmavirta, design wash 
Kuva: Minna Jones
Kuva: Minna Jones

Olen viime aikoina erityisesti ihastellut kuvia, joissa esiintyy otsikon ja kuvien kaltaisia sävyjä. Vähän epäuskoinen olo itselläkin, että mitenkä tässä nyt näin, eikös nuo kaikki ole yhtä kuin beige! Ja sille luulin olevani allerginen. No, mikään ihan täysi beigefanaatikko ei minusta ole tulossa, sillä en osaisi kuvitellakaan maalaavani esimerkiksi kaikkia seiniä beigellä, vaikka se tänä vuonna kovin trendikästä olisikin. Ja aina tarvitaan sekaan ripaus mustaa, messinkiä tai vihreää kasvien muodossa raikastamaan kokonaisuutta.

Nämä kuvat mielessäni olen huomenna suuntaamassa tutkimaan sohvatarjontaa. Hiukan hirvittää, miten onnistumme värivalinnassa. Sävyn kun pitäisi sopia luontevasti puunväriseen saarniparkettiimme ja harmaisiin seiniin. Näin suuren ja kauan odotetun hankinnan kanssa ei toivoisi menevän metsään. Saapa nähdä, miten pitkä prosessi tästä valinnasta vielä tulee. Väri kun ei suinkaan ole ainoa kriteeri, minkä pitäisi täyttyä. :D Myös matoksi kaavailen jotain vaaleampaa, että uusi sohvapöytä pääsee paremmin esille, mutta katsotaan sitä sitten, kun tämä ensimmäinen haaste on selätetty. 

Katsokaapa vielä tarkemmin tuota viimeistä Minna Jonesin kuvaa heidän mökiltään. Tilasta löytyy varmasti kaikki nuo mainitsemani sävyt ja miten harmoninen kokonaisuus niistä onkaan saatu aikaan. Todella taitavasti toteutettu! Tuohon kun pääsisi itsekin...

Mitäs tuumit, onko beige "uusi harmaa" vai yök? Jos tykkäät, niin suosittelen kurkkaamaan nuo kuvien lähteissä mainitut blogit ja instatilit, ihanan inspiroivia kaikki!


4. maaliskuuta 2017

Uusi sohvapöytä









Olohuone on nyt saanut yhden puuttuvan palasen. Ihastuin totaalisesti tähän siroon Hakolan Round-sohvapöytään*, kun sen ensi kerran jossain lehdessä tai blogissa näin. Olin tosin ajatellut, että tässä vaiheessa, kun oikeasti seuraavana hankintalistalla olisi ollut se kauan haaveiltu sohva, en uskaltaisi edes haaveilla sohvapöydästä. Olohuoneen järjestyksen vaihdon jälkeen mieskin sitten alkoi puhumaan sohvapöydän hankinnasta, niin äkkiäkös sitä muutettiin suunnitelmia. Pöytä on varmasti yksinkertaisen muotoilunsa ansioista sellainen, mikä sopii tulevaisuudessa minkä tahansa sohvan pariksi, joten miksipä ei.

Täytyy muuten sanoa, että sain todella hyvää palvelua Hakolalta, kun kyselin lisäinfoa sohvapöydän valintaa helpottamaan. Sähköposteihini vastattiin joutuisasti ja tilauksen jälkeen tuote toimitettiin ilman erillistä maksua kotiovelle asti. Verkkokaupassa www.hakola.fi on aina ilmaiset toimituskulut, mistä myös iso plussa. Hakola huonekalu Oy on yli 50-vuotias Jurvalainen perheyritys, jonka valikoimaan kuuluu sohvapöytien lisäksi myös sohvia, nojatuoleja sekä pienempiä sisustustuotteita ym. Viime vuosina yritys on selkeästi lähtenyt uuteen nousuun ja toivon syvästi, että tämän kotimaisen sinnikkyyden siivet kantaisivat vielä pitkälle. Kyllä suomalaiset osaa!


*sohvapöydästä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.