27. tammikuuta 2014

Lastenhuoneen väritulva










Tyttöjen huone on heidän näköisensä. Vaikka päävärit ovat selkeät, tuovat kaikki lelut ja kirjat huoneeseen oikean värien ilotulituksen. Sisustus ei todellakaan ole tarkkaan harkittu, vaan huoneeseen on lykätty juuri ne tavarat, joita sattui ennestään olemaan. Melkoinen sitä sun tätä huone siis. Joku parempi järjestys tähän huoneeseen on kuitenkin suunnitteilla. Tarvetta olisi nimittäin työpöydälle ja selkeämmille säilytysratkaisuille.

Huone on suhteellisen iso: n. 14 m², mutta kaiken halutun mahduttaminen samaan huoneeseen tuntuu haasteelliselle. Lopputuloksesta, ainakin itse, haaveilen hillitympää. Punainen tapetti on sen verran hallitseva, että muiden kalusteiden tulee mielestäni olla jotain muuta kuin värikästä. Leluille ja kirjoille saisi olla loputtomasti eri kokoisia laatikoita ja kaappeja sisältävä kompleksi. Pikkutytöillä kun tunnetusti noita pieniä ja isompia aarteita riittää. Jonkinlainen suursiivous voisi toki myös auttaa tilannetta. Miten teillä hallitaan lasten lelujen tulvaa?


23. tammikuuta 2014

Mennään saunaan...






Sauna on hämyinen. Niin pimeä (=tunnelmallinen), että tilan valokuvaaminen jopa aurinkoisena päivänä on haasteellista. Olemme siis onnistuneet suunnitelmissamme. Valoa saunaan tuo ainoastaan tuo ylälauteen alle sijoitettu hyvinkin perinteinen kaareva saunavalaisin.

Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Päädyimme kulmalauderatkaisuun, yksi laude kun olisi ollut todella pätkä. Laudetta ei kuitenkaan ole viety seinästä seinään, sillä tahdoimme myös lapsille oman saunomistilan. Pienemmät saunojat kun harvoin viihtyvät ylimmällä lauteella. Tarkoitus on vielä tehdä ainakin yksi jakkara lisäsaunojia varten. Myöskin kaide kiukaan puolelta ja selkänojapuut seinältä uupuvat.

Seinät ja katto on paneloitu mustaksi sävytetyllä kuusipaneelilla. Sävytys oli alunperin hiukan kuultava ja pinnat vaativat joka tapauksessa vielä uudelleen käsittelyn. Käytimme tähän tarkoitukseen Liberonin Bloom puuvahaa sävyltään Hiili. Vaha oli todella helppo levittää hyytelömäisyytensä ansioista ja yhdellä levityskerralla sai täysin peittävän ja oikeasti mustan pinnan. Samalla aineella sävytettiin myös lauteiden jalat. Alunperin olisimme halunneet lauteet kokonaan ilman jalkoja, mutta tähän laudemalliin toive osoittautui liian vaativaksi. Mielestäni mustana jalat eivät juurikaan pomppaa silmille ja yleisilme säilyy ilmavana ja pelkistettynä, mikä myöskin oli tavoitteenamme.

Mikä tärkeintä, tunnelman lisäksi saunassa on sopivan leppoisat löylyt. Kosteita löylyjä meille suo uumenistaan tuo valkoinen kaunokainen, Harvian Cilindro F. Sylinterimäisellä 9 kW:n kiukaalla 4 m²:n kokoisen saunan lämpeneminen vie tunnin. Sen jälkeen kiukaan voikin jo sammuttaa ja löylytellä kestää pitkän tovin. Näillä pakkasilla kyllä kelpaakin!

20. tammikuuta 2014

10 kuvaa kylpyhuoneesta












Kylpyhuoneesta haluttiin rauhallinen ja raikas. Onhan kyseessä tila, jossa puhdistaudutaan. Laatat ovat hyvinkin tavalliset, eikä kalusteillakaan olla lähdetty hifistelemään. Vaikka rakennuspalikat ovatkin "peruskauraa", saimme tilaan ilmettä latomalla seinälaatat tiililadontaan ja laittamalla kattoon sormipaneelia. Seinien laatoitus tuotti tosin jonkin verran hiusten repimistä, sillä laatat osoittautuivat aikalailla käyriksi. Oltiin asian kanssa ns. vastarintamalla, mutta yllättävän hyvä lopputuloksesta silti tuli. Laatoittajamme osasi hommansa ja saumaaja sai nätisti häivytettyä laattojen korkeuseroja. Kattolistoiksi sahattiin paneeleista yksi "sormi". Toimii loistavasti ja viimeistelee kivasti kevyen ilmeen katolle. Valaistus hoituu neljällä kostean tilan halogeenispotilla.

Ihmetystä aiheuttaa tällä hetkellä altaan ja wc-istuimen silikonit. Silikonin pitäisi olla kirkasta ja olikin sitä alkuun, mutta muuttui todella nopeasti keltaiseksi. Joku vika täytyy kyseisessä silikonissa olla, sillä ei likakaan niin nopeasti silikoniin imeydy. Fiksauspuuhia saisi siis jo nyt tehdä. Saattaapi kuintenkin muut puuhat ajaa vielä hetken tuon fiksauksen edelle. Peiliäkin tuohon altaan yläpuolelle huutaisi. Mutta mennäänpä kuitenkin seuraavaksi saunaan...


Tuotetiedot:

Lasiovi: satiini Cello
Saunan ovi: kokolasi Cello harmaa
Seinälaatta: Cello Lumi 20 x 40
Lattialaatta: Laattapiste Anthol clematide 10 x 10
Saumaus: Casco Dekor Premium valkoinen ja vaaleanharmaa
Allaskaluste: Ilona-keittiöt
Allas: Otsoson Clever 500 C
Hana: Hansgrohe Focus 70
Suihku: Hansgrohe Ecostat Comfort Combi + Croma 100 vario suihkusetti
WC-istuin: Gustavsberg Nautic 5500

14. tammikuuta 2014

Metsänvihreää





Metsänvihreä, havunvihreä. Sukat ovat valmiit ja niissä on k-u-v-i-o. Sehän kävi melkein leikiten. Seuraavaksi voinkin jo tavoitella astetta vaikeampaa kuviota. Kuviokammo kariskoon. Ei enää kiristäviä makkaralapasia, niinkuin ala-asteella tekemäni ensimmäiset lapaset olivat. Ja sanoinko jo, että vihreä on valloittanut. Ehkä teen itsellenikin sukat tuosta samaisesta langasta. Voidaan miehen kanssa samistella. Kuviorakkaussukat.

Metsän seinä
on vain vihreä ovi
josta valo ohjaa ystäväänsä.

- Risto Rasa 1971 -

5. tammikuuta 2014

Eräs tavallinen ilta






Takan lämmitystä, neulontaa ja pannaria. No, ei meillä tavallisesti iltaisin pannaria vedetä. Eikä neulominenkaan ole kohdallani viime aikoina kovin tavallista ollut, ei varsinkaan kirjoneule (vai voikohan tuota edes vielä kutsua kirjoneuleeksi, kuviota kahdella värillä kuitenkin). Tällä kertaa tajusin ottaa alkajaisiksi hyvinkin helpon version. Ja sukista selviän jo moitteetta. Toisin on erään neuletakin laita, joka on ollut työn alla syksystä lähtien. Näinköhän valmistuu koskaan. Piti välissä tehdä tsemppaussukat, kun kerran osaan. Että ei niin tavallista kuitenkaan. Takka tosin ritisee usein, nytkin.

1. tammikuuta 2014

Tervetuloa vuosi 2014 !



Niin se vuosi vaihtui. Mennyttä vuotta en sen suuremmin ala enää kertaamaan. Vuosi 2013 oli kaikkine vaiheineen hyvä ja tärkeä, opettavainen ja monista tunteista kirjava. Vuosi jää mieleen erityisenä vuotena etenkin uuteen kotiin muuttamisen ansiosta. Monta onnellista muistoa. Toki sekaan mahtuu muutakin, mutta päällimmäisenä on hyvä mieli ja kiitollisuus.

Tähän tuoreeseen vuoteen lähden taskut tyhjinä. Olen oikein yrittänyt kaivella, josko jotain pientä odotuksen ja uusien tuulien virettä olisi ilmassa, mutta täytyy todeta, ettei auta muu kuin mieli avoinna ottaa vastaan se, mitä vuosi tuleekaan tarjoamaan. Todennäköisesti voi jälleen vuoden lopussa todeta taskujen täyttyneen.

Blogi tulee pysymään matkassa niin kauan, kun sille aikaa riittää ja aihetta löytyy. Toivon vielä kehittyväni erityisesti valokuvaamisen saralla ja ei olisi pahitteeksi, vaikka juttukin vähän liukkaammin näppäimistöltä tänne asti luikahtaisi. Vaikka teenkin tätä omaksi ilokseni ja harrastuksekseni, olette silti te, armaat lukijat, tämänkin blogin kantava voima. Teistä kaikista tänne löytäneistä olen todella iloinen. Kiitos, kun olette!